Share

Nadat op dinsdag 30 januari 2024 alle tickets verdeeld waren voor de kwartfinales van de UEFA Women’s Champions League 2023/24 leek de slotdag in de groepen A en B een verplicht nummer te gaan worden. Maar kijk ook in het vrouwenvoetbal gebeuren wel eens verrassende zaken. Eerst lukte Slavia Praag een gelijkspel op bezoek bij Olympique Lyonnais en later op de avond leed titelverdediger FC Barcelona bijna een eerste nederlaag op bezoek bij Benfica!

Benfica – FC Barcelona was zonder twijfel het hoogtepunt van de avond, een wedstrijd die U zeker nog eens in samenvatting of eventueel zelfs volledig kan en mag herbekijken. De titelverdediger liep wel twee keer uit op bezoek bij Benfica (0-2 en 2-3) maar uiteindelijk moest het zich nog in de toegevoegde tijd reppen om de 4-4-eindstand op het bord te brengen. Lucy Bronze scoorde zowel voor als tegen de titelverdediger maar ook Jéssica Silva, de Canadese Marie Alidou (2), Caroline Graham Hansen (2) en Patri Guijarro zetten hun naam op het scorebord! FC Barcelona had als enige ploeg nog het maximum in deze groepsfase. Het zijn uiteindelijk 16 punten op 18 geworden. Benfica haalde als tweede knap 9 punten op 16!  

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd Benfica – FC Barcelona met dank aan DAZN:

Het duel tussen Eintracht Frankfurt en het Zweedse Rosengard was er enkel nog voor het prestige en de 3 punten. De thuisploeg Eintracht Frankfurt haalde het vlot met 5-0. In de eerste helft kwam enkel Ilayda Acikgöz tot scoren (18de minuut). In de tweede helft dreven Nicole Anyomi (2-0, 66ste minuut), Shekiera Martinez (3-0, 74ste minuut), Llisanne Gräwe (4-0, 76ste minuut) en Géraldine Reuteler (5-0, 84ste minuut) de score verder op. Eintracht Frankfurt eindigde zo in groep A met 7 punten op 18, Rosengard haalde slechts 1 punt op 18!

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd Eintracht Frankfurt – Rosengard met dank aan DAZN:

In groep A kwam ook Olympique Lyonnais thuis tegen Slavia Praag niet tot winst. Het had nochtans de heenwedstrijd in de Tsjechische hoofdstad met 0-9 gewonnen. Dit keer werd het 2-2 na doelpunten in de eerste helft van Amel Majri (1-0, 4de minuut) en Franny Cerna (1-1, 9de minuut). In de tweede helft waren de doelpuntenmakers Vicki Becho (2-1, 74ste minuut) en Vanessa Gilles met een ongewilde owngoal (2-2, 90ste + 1′ minuut). Olympique Lyonnais is groepswinnaar met 14 punten uit 6 duels, Slavia Praag eindigde derde in de groep met uiteindelijk 5 punten op 18!

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd Olympique  Lyonnais – Slavia Praag met dank aan DAZN:

In het andere duel in groep B won Brann met 2-1 thuis tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten. Het waren de bezoekers die via Sarah Mattner al vroeg op voorsprong kwamen (0-1, 7de minuut) maar Justine Kielland maakte na 20 minuten gelijk (1-1). Helemaal in het slot kon de Noorse landskampioen nog de overwinning pakken met een goal van Amalie Eikeland (2-1, 90ste minuut) waardoor het in de eerste campagne in de groepsfase maar liefst 13 punten haalde en dus verder mag naar de kwartfinales. Sankt Pölten 

Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd SK Brann – Sankt Pölten met dank aan DAZN:

Het is nu uitkijken naar dinsdag 6 februari 2024 als er geloot wordt voor de kwart en halve finales op weg naar de finale van dit seizoen in Bilbao op zaterdag 25 mei 2024.

U kan alle resultaten nog eens bekijken via:

UEFA.com – UEFA Women’s Champions League 2023/24

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share