Na enkele weken zonder voetbal hervatte op zondag 28 januari 2024 de competitie in de eerste provinciale Luik voor enkele teams. RCS Sart Tilman, een van de ploegen die nog altijd ongeslagen is en het maximum van de punten had, mocht het voor eigen publiek opnemen tegen R. Aywaille FC.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Ondanks het feit dat het bezoekende R. Aywaille FC onderaan het klassement stond begon het sterk aan de wedstrijd. Maar in het derde kwartier van de eerste helft moest het dan toch twee doelpunten toestaan. Eerst kopte Marine Nihart een slecht ontzette hoekschop van Mei-Line De Terwangne tegen de netten voor het openingsdoelpunt (1-0, 34ste minuut). Korte tijd later speelde Marine Nihart mooi samen met Aude Durieux waarna de Luikse spits nog een verdediger van Aywaille passeerde vooraleer met links doelvrouw Noa Bougnet te verslaan en de score te verdubbelen (2-0, 38ste minuut). Opmerkelijk is dat zij bezig is aan een onwaarschijnlijke reeks. Sinds ze voor RCS Sart Tilman begon te voetballen wist ze in elk competitieduel minstens 1 keer te scoren. Vorig seizoen in de tweede provinciale lukte haar dat 71 keer waardoor ze topschutster werd, inmiddels staat haar teller op 35 goals! De score had overigens in de toegevoegde tijd van de eerste helft nog verder kunnen oplopen maar Aude Durieux trof net voor het rustsignaal bij een hoekschop van opnieuw Mei-Line De Terwangne de lat (45ste + 1′ minuut).

Het vrouwenteam van R. Aywaille begon vol goede moed aan de campagne na nieuwjaar! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

In de tweede helft bleef het een boeiend duel om volgen maar nog voor het uur besliste de thuisploeg onder leiding van Michael Vanderbruggen eigenlijk de wedstrijd met een schitterend afstandschot van Manon Magain (3-0, 57ste minuut). Daarna liet Aywaille de moed niet zakken. Het probeerde onder leiding van coach Stephane James nog altijd de aanval te zoeken en het had pech dat er net geen eerreddend doelpunt op het scorebord kwam alhoewel het toch dichtbij kwam. Met een 3-0-eindstand deed R. Aywaille FC veel beter dan in de heenwedstrijd toen het thuis nog met 0-6 verloor tegen RCS Sart Tilman. De club bleef voorlopig 11de met 14 punten uit 15 wedstrijden. RCS Sart Tilman ging verder met een 45 op 45!