Share

KRC Genk Ladies heeft op maandag 26 december 2016 voor het tweede jaar op rij het eigen indoortornooi gewonnen! KRC Genk Ladies versloeg in de finale OH Leuven uit tweede klasse. Het beloftenteam van RSC Anderlecht won de kleine finale tegen VC Moldavo.

KRC Genk Ladies heeft na een 3-0-achterstand in de finalewedstrijd tegen OH Leuven na goals van Sari Kees, Silke Bergans en Matilde Drumont de situatie toch nog weten recht te zetten om het eigen tornooi voor het tweede jaar op rij te winnen. Voor de rust konden Riete Loos en Lien Mermans eerst milderen tot 3-2 en na de rust draaiden Lien Mermans met 3 goals en Fien Steyvers met een dubbel de situatie helemaal om tot een veilige 3-7-voorsprong. Matilde Drumont zette uiteindelijk de 4-7-eindstand op het bord! Lien Mermans werd uitgeroepen tot speelster van het tornooi, Hazel Engelen van OH Leuven kreeg de trofee doelvrouw van het tornooi.

KRC Genk Ladies voor de aftrap van de finale tegen OH Leuven! Foto - (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KRC Genk Ladies voor de aftrap van de finale tegen OH Leuven! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de kleine finale, de wedstrijd met de 3de plaats als inzet (voor de gelegenheid over 2 x 15 minuten), haalde het beloftenteam van RSC Anderlecht het met 12-10 tegen VC Moldavo!

Eerder op de dag won KAA Gent Ladies C het tornooi voor ploegen uit de tweede klasse en provinciale na winst in de finale met 2-0 tegen KRC Genk Ladies B! Loeke Daneel Tulkens en Febe Poppe lukten de Gentse doelpunten!

Op dinsdag 27 december 2016 zijn de WU15 en WU13 aan de beurt!

Bekijk het programma van de jeugd via:
Vrouwenteam.be

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond het indoortornooi in Genk:

Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: KRC Genk Ladies doet in het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 januari 2017 ook mee aan het Weltklasse Indoortornooi in Jöllenbeck waar ze het in de groepsfase zullen opnemen tegen Turbine Potsdam, Bayer 04 Leverkusen en Fortuna Hjörring, de Deense ploeg die ook bij de laatste acht van de UEFA Women’s Champions League 2016-17 zit! Op vrijdag 13 januari 2017 speelt het wel eerst nog een inhaalwedstrijd in de Super League op bezoek bij OH Leuven!

Share