Share

Een week na de kwartfinales in de Beker van België was het opnieuw tijd voor de Women’s Lotto Super League en daar stond op de 16de speeldag met het duel tussen Standard en OHL Women een echte topaffiche op het programma. Er was echer ook een heruitgave van een kwartfinale van de beker tussen Sporting de Charleroi en KAA Gent Ladies.

Anais Bey Temsamani aan de bal voor Sporting de Charleroi, Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies) zit haar op de hielen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De vrouwelijke Buffalo’s trokken in Marcinelle opnieuw aan het langste eind nadat ze opnieuw in de tweede helft het verschil maakten en dat vooral dankzij twee doelpunten vanop afstand van Karlijn Helsen die Selenay Dogan, de doelvrouw van Sporting de Charleroi, telkens verschalkte omdat ze te ver uit haar doel stond (0-1 en 0-2). Ook Riet Maes liet zich verrassen toen ze een schot van Charlotte Faity knullig binnen liet gaan (1-2). Op het einde van de wedstrijd was het Amber Maximus die haar achtste doelpunt van het seizoen binnentikte (1-3). De vrouwelijke Zebra’s troffen helemaal in het begin via Lise Michalak de lat (12de minuut) en in het begin van de tweede helft had Francesca Lueya het openingsdoelpunt aan de voet maar haar poging met rechts ging nipt naast.

Amber Maximus zette de eindstand op het bord! KAA Gent Ladies mag voor de tweede week op rij met een overwinning vertrekken na het bezoek aan Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem moest absoluut winnen op bezoek bij KRC Genk Ladies als het nog een kansje wou behouden op deelname aan play-off 1. Het creëerde met een schot van Rose Adewusi wel het eerste gevaar maar daarna was het de thuisploeg die, ondanks de afwezigheid van de geblesseerde Luna Vanzeir, het heft in handen nam maar pech had in de afwerking toen Sien Vandersanden bij een vrije trap de paal trof. In de tweede helft had de Genkse captain op aangeven van Lisa Petry met een schot met rechts in de bovenhoek wel succes (1-0).

Sien Vandersanden juicht! Nadat ze eerst de paal had getroffen lukte ze in de tweede helft een knappe goal! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Daarna verdubbelde Gwen Duijsters de score nadat ze eerder ook al de paal had getroffen (2-0). Na afloop werd ook bekend dat Kenny Engels volgend seizoen niet langer de trainer zal zijn bij SV Zulte Waregem.

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) in duel met Pauline Windels (SV Zulte Waregem). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdagmiddag mocht titelverdediger RSC Anderlecht op bezoek gaan bij KV Mechelen. In het AFAS Stadion waar vrouwelijk paars-wit in 2022 voor het laatst een Beker van België won werd het de namiddag van Amélie Delabre. De ex-speelster van FC Metz opende al vroeg de score met de buitenkant van de rechtervoet op aangeven van Lore Jacobs (0-1). Even over het halfuur devieerde Hanne Hellinx dan ongewild een hoekschop van Stefania Vatafu in eigen doel (0-2). Vervolgens haalde opnieuw Hanne Hellinx in de zestien Lore Jacobs onderuit. Amélie Delabre bedankte en trapte de strafschop met rechts eenvoudig binnen (0-3). In de toegevoegde tijd van de eerste helft mocht ook de Finse doelvrouw Milla-Maj Majasaari zich even onderscheiden toen ze de alleen op haar afkomende Siska Dumoulin van een doelpunt hield (45ste + 2′ minuut). Na de rust dreef RSC Anderlecht de score verder op met eerst het 13de competitiedoelpunt van het seizoen voor Amélie Delabre op aangeven van Lola Wajnblum (0-4) en vervolgens een knap schot met links in de bovenhoek van Sakina Ouzraoui (0-5). Vermeldenswaard was daarna nog de knappe redding van Milla-Maj Majasaari bij een kopbal van dichtbij van Shayna Raekelboom (72ste minuut). Voor een goeie 1000 toeschouwers bleef het echter in KV Mechelen – RSC Anderlecht 0-5!

Amélie Delabre na haar eerste van haar drie doelpunten voor RSCA Women op bezoek bij KV Mechelen! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Club YLA kwam in Aalter tegen FWS Woluwe iets over het kwartier op voorsprong na een succesvolle vrije trap met rechts van Davinia Vanmechelen (1-0). FWS Woluwe maakte gelijk ook na een vrije trap van Céline Verdonck die met het hoofd in doel werd verlengd door Stefanie Deville (1-1).

Een doelpunt scoren ook bij FWS Woluwe zorgt dat nog voor een enorme ontlading! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Rond het uur zorgde de nog maar pas voor de Marokkaanse nationale ploeg opgeroepen Rania Boutiebi met een dubbel voor de 3-1-voorsprong van de thuisploeg. In het slot zette Celien Guns de 4-1-eindstand op het bord. Club YLA blijft in de achtervolging op de top drie! FWS Woluwe was blij met het zesde competitiedoelpunt van het seizoen en een gelijkspel halfweg dit duel.

Rania Boutiebi (Club YLA) vierde haar selectie voor de Marokkaanse nationale ploeg met een dubbel tegen FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Op zaterdagavond volgde dan op Sclessin de topaffiche van het weekend tussen outsider en bekerhouder Standard en titelfavoriet OHL Women. Beide teams hielden mekaar in evenwicht in de eerste helft waarin misschien Nikée van Dijk met haar schot met rechts over het doel van Standard misschien wel de beste poging liet noteren.

Jeslynn Kuijpers aan de bal tussen Mariam Abdulai Toloba en Lea Cordier tijdens de topaffiche Standard – OHL Women op Sclessin! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In het begin van de tweede helft trokken de vrouwelijke Rouches dan het laken naar zich toe. Justine Blave kopte een hoekschop van Mariam Abdulai Toloba tegen de netten voor de openingstreffer (1-0). Welma Fon en Amber Barrett lieten vervolgens na om de score te verdubbelen en de Spaanse doelvrouw Noelia Gil Perez hield dan met een knappe redding ook nog Léa Cordier van een doelpunt. Dat tweede doelpunt voor Standard kwam er uiteindelijk toch tien minuten voor tijd via Noémie Gelders (2-0) en zij gaf in het slot ook nog de assist voor de 3-0 van Shari Van Belle die zo dit seizoen de eerste speelster is die in de Women’s Lotto Super League voor twee clubs scoorde (KRC Genk Ladies en Standard). Op zaterdag 2 maart 2024 staat er overigens opnieuw een topaffiche op het programma want Standard gaat dan op bezoek bij titelverdediger RSC Anderlecht!

Tevreden supporters bij Standard na de winst thuis tegen OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

***Dit zijn alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag in de Women’s Lotto Super League:

Vrijdag gespeeld:

Sporting de Charleroi – KAA Gent Ladies 1-3 (rust: 0-0);

Doelpunten: 65′ Karlijn Helsen 0-1, 67′ Karlijn Helsen 0-2, 70′ Charlotte Faity 1-2, 90′ Amber Maximus 1-3. 

Bekijk een samenvatting dankzij KAA Gent TV:

KRC Genk Ladies – SV Zulte Waregem 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 67′ Sien Vandersanden 1-0, 83′ Gwen Duijsters 2-0.

Zaterdag gespeeld:

KV Mechelen – RSC Anderlecht 0-5 (rust: 0-3);

Doelpunten: 3′ Amélie Delabre 0-1, 31′ Hanne Hellinx 0-2 owngoal, 38′ Amélie Delabre 0-3 op strafschop,   52′ Amélie Delabre 0-4, 62′ Sakina Ouzraoui 0-5.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Club YLA – FWS Woluwe 4-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 18′ Davinia Vanmechelen 1-0, 39′ Stefanie Deville 1-1, 58′ Rania Boutiebi 2-1, 63′ Rania Boutiebi 3-1, 83′ Celien Guns 4-1.

Standard – OHL Women 3-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 48′ Justine Blave 1-0, 80′ Noémie Gelders 2-0, 90′ Shari Van Belle 3-0.

Bekijk een samenvatting van alle duels met dank aan de Pro League / DAZN Eleven Sports:

***De stand na de zestiende speeldag:

1. Standard 16-40 (36-9);

2. OHL Women 16-37 (54-19);

3. RSC Anderlecht 16-36 (41-14);

4. Club YLA 16-30 (32-20);

5. KRC Genk Ladies 16-29 (36-19);

6. KAA Gent Ladies 16-23 (24-22);

7. SV Zulte Waregem 16-17 (18-24);

8. Sporting de Charleroi 16-10 (14-40)

9. KV Mechelen 16-6 (17-58);

10.FWS Woluwe 16-3 (6-53);

***De topschutters na de zestiende speeldag zijn:

13 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women), Amélie Delabre (RSC Anderlecht);

Amélie Delabre kwam met haar 3 doelpunten op de 16de speeldag mee aan de leiding in de topscorerslijst! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

12 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women), Davinia Vanmechelen (Club YLA);

11 goals:

Amber Barrett (Standard);

10 goals:

Lore Jacobs (RSC Anderlecht);

9 goals:

Niemand;

8 goals:

Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

7 goals:

Ella Van Kerkhoven (KRC Genk Ladies), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (Standard), Noémie Gelders (Standard);

6 goals:

Ibtissam Bouharat (KV Mechelen), Elke Van Gorp (SV Zulte Waregem);

5 goals:

Thirsa De Meester (KRC Genk Ladies), Angel Kerkhove (Club YLA), Lore Nuyens (KV Mechelen), Rania Boutiebi (Club YLA);

4 goals:

Charlotte Faity (Sporting de Charleroi), Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies),, Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht);

3 goals:

Lisa Petry (KRC Genk Ladies),, Aster Janssens (KV Mechelen), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Ludmila Matavkova (RSC Anderlecht), Imani Prez (SV Zulte Waregem), Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Justine Blave (Standard);

2 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Aurélie Reynders (OHL Women), Esther Buabadi (RSC Anderlecht),, Gaëlle Nierynck (KAA Gent Ladies), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Perrine Balant (Sporting de Charleroi), Saar Janssen (OHL Women), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Welma Fon (Standard), Zarah Taillieu (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (RSC Anderlecht), Rose Adewusi (SV Zulte Waregem), Lisa Michalak (Sporting de Charleroi), Sterre Gielen (Club YLA), Aisse Tamara Gumbs (Club YLA), Maud Coutereels (Standard), Celien Guns (Club YLA).

1 goal:

Céline Verdonck (FWS Woluwe), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Ines Van Gansbeke (KAA Gent Ladies),, Daisy Baudewijns (KV Mechelen), Ilona Crea (Sporting de Charleroi), Lyndsey Van Belle (KRC Genk Ladies), Ellen Charlier (FWS Woluwe), Marine Rosala (FWS Woluwe), Sari Kees (OHL Women), Hanna Stenberg (Club YLA), Stephanie Gbogou Drepoba (SV Zulte Waregem), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem),  Elfi Maass (KAA Gent Ladies), Daphné Wertbrouck (FWS Woluwe), Valesca Ampoorter (OHL Women), Shari Van Belle (KRC Genk Ladies), Lana Galob (OHL Women), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Noa Corbeels (KV Mechelen), Charlotte Mahieu (FWS Woluwe), Dilara Soley Deli (Sporting de Charleroi), Claire O’Riordan (Standard), Margaux Martlé (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), Gisèle de Win (Standard), Isabelle Iliano (Club YLA), Gwyneth Vanaenrode (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (SV Zulte Waregem), Anissa Giuga (KRC Genk Ladies), Zoe Van Eynde (Standard), Charlotte Tison (KRC Genk Ladies), Linde Veefkind (OHL Women), Zenia Mertens (OHL Women), Louise Rillaerts (KV Mechelen), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Stefanie Deville (FWS Woluwe), Shari Van Belle (Standard);

Owngoals:

Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies) voor Sporting de Charleroi, Leila Seret (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor OHL Women, Sterre Gielen (Club YLA) voor OHL Women. Florine Danquoins (Sporting de Charleroi) voor KRC Genk Ladies, Hanne Hellinx (KV Mechelen) voor RSC Anderlecht.

***Dit is het programma van de zeventiende speeldag op vrijdag 1 maart 2024 (inhaalduels):

Sporting de Charleroi – OHL Women (20u);

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem (20u30);

Op zaterdag 2 maart 2024:

Club YLA – KRC Genk Ladies (13u30 op DAZN Eleven Sports, in Knokke);

RSC Anderlecht – Standard (19u);

KV Mechelen – KAA Gent Ladies (pas op 18u);

***Dit is het programma van de achttiende en laatste speeldag op vrijdag 8 maart 2024:

FWS Woluwe – KV Mechelen (20u30);

KAA Gent Ladies – Club YLA (20u30);

Op zaterdag 9 maart 2024:

SV Zulte Waregem – Standard (13u30, Elindus Arena, Waregem);

OHL Women – KRC Genk Ladies (19u);

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi (19u);

***Dit is het programma van de halve finales in de Beker van België op zaterdag 16 maart 2024 om 15 uur:

Club YLA – KAA Gent Ladies;

SV Zulte Waregem – OHL Women;

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share