Share

Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024 stonden er opnieuw volledige speeldagen op het programma in de Women’s Lotto Super League, in de Belgische eerste klasse maar ook in de Interprovinciale reeksen Voetbal Vlaanderen A en B. De inhaalwedstrijd in de Interprovinciale reeks ACFF kreeg een forfaitresultaat. Hieronder kan U alle uitslagen bekijken.

***Eerste klasse – 21ste speeldag:

Club Brugge B – KVK Tienen 0-2;

FC Alken – Standard B 3-0;

KAA Gent Ladies B – SV Zulte Waregem B 2-1;

SC Eendracht Aalst Ladies – VC Moldavo 2-0;

KRC Genk Ladies B – Ren. AEC Mons Ladies 4-3;

FW Diksmuide Merkem – RFC de Liège 0-1;

Bekijk een samenvatting van deze wedstrijd met dank aan Siebe Cambier en FWDM:

RSC Anderlecht B – KVC Westerlo Ladies 0-5;

Gespeeld op zondag 3 maart 2024:

OH Leuven B – ASE De Chastre 6-0;

KVC Westerlo Ladies is de leider met 55 punten uit 21 wedstrijden. SC Eendracht Aalst Ladies staat op de tweede plaats met nu 53 punten uit 21 duels. VC Moldavo is derde met 42 punten uit 20 wedstrijden. Onderaan won RFC de Liège waardoor het opnieuw naar de 14de plaats klimt met nu 16 punten uit 21 wedstrijden. Ren. AEC Mons Ladies is terug 15de met 14 punten uit 21 wedstrijden. ASE De Chastre blijft 16de en laatste zonder punten uit 21 wedstrijden en een doelpuntensaldo van 7 doelpunten gescoord en 205 tegen!

Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks A – 17de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

SV Sottegem – KSV Bredene 0-4;

Zaterdag gespeeld:

SK Staden – KVV Kester-Gooik 4-3;

Leeuw Brucom – FW Diksmuide Merkem B 1-2;

RWDM Girls – KVE Drongen 1-0;

KHO Wolvertem Merchtem – KFC Herent 1-0;

KVC De Toekomst Borsbeke – Eendracht Mazenzele Opwijk 4-3;

KSV Bredene blijft ongeslagen leider met 47 punten uit 17 wedstrijden. KVC De Toekomst Borsbeke is tweede met 42 punten uit 17 duels. KFC Herent heeft 37 punten uit 17 wedstrijden, RWDM Girls 34 punten uit 17 wedstrijden. Onderaan is Leeuw Brucom 9de met 13 punten uit 17 wedstrijden. KVV Kester-Gooik is 10de met 11 punten uit 17 duels, SV Sottegem is 11de met 10 punten uit 17 duels en SK Staden blijft ondanks de 2de overwinning van het seizoen 12de en laatste maar nu wel met 8 punten uit 17 wedstrijden.

***Interprovinciale Voetbal Vlaanderen – Reeks B – 17de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

DV Bilzen United – Sint-Truiden VV 3-0;

Zaterdag gespeeld:

KRC Genk Ladies C – KV Mechelen B 2-5;

Lierse Kempenzonen – SV Noorse 4-2;

VVC Brasschaat – K. Loenhout SK 1-1;

Kontich – Vosselaar 1-2;

KVK Svelta Melsele – FC Bosdam Beveren 2-0;

Het beloftenteam van KV Mechelen blijft leider met 47 punten uit 17 wedstrijden. KVV Vosselaar is tweede met 37 punten uit 16 duels,  DV Bilzen United heeft evenveel punten maar met een wedstrijd meer gespeeld. Onderaan hebben KRC Genk Ladies C en Lierse Kempenzonen nu allebei 15 punten uit 17 wedstrijden. Sint-Truiden heeft op de 11de plaats 10 punten uit 17 duels. SV Noorse blijft 12de en laatste met 5 punten uit 17 wedstrijden.

***Interprovinciale ACFF – Inhaalwedstrijd 15de speeldag:

RUS Sainte Ode – RCS Andennais 0-5 forfait;

Inhaalwedstrijd van de 12de speeldag:

Sibret – Ren. AEC Mons Ladies B 7-1 (gespeeld op 24 februari 2024)

Te spelen op woensdag 6 maart 2024 – Inhaalwedstrijd 12de speeldag:

CS Pays Vert Ostiches Ath – FC Irlande Auderghem (20u);

RUS Loyers en het beloftenteam van FWS Woluwe hebben allebei 43 punten uit 16 wedstrijden maar RUS Loyers heeft het betere doelsaldo (+57 tegen + 45).  Sibret is derde met 38 punten uit 16 duels. Onderaan heeft het beloftenteam van Ren. AEC Mons Ladies op de 11de plaats 6 punten uit 16 wedstrijden, RUS Sainte Ode is 12de en laatste met slechts 2 punten. Het is nog altijd het enige team in de hogere reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd won! De volgende volledige speeldag is pas op zaterdag 17 maart 2024.

***Women’s Lotto Super League – 17de speeldag:

Vrijdag gespeeld:

Sporting de Charleroi – OHL Women 0-3;

FWS Woluwe – SV Zulte Waregem 1-0;

FWS Woluwe won voor het eerst een thuiswedstrijd in de Women’s Lotto Super League dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Zaterdag gespeeld:

Club YLA – KRC Genk Ladies 2-2;

KV Mechelen – KAA Gent Ladies 0-2;

KV Mechelen – RSC Anderlecht – Standard 3-2;

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

OHL Women is opnieuw leider met 40 punten uit 17 duels en een beter doelsaldo dan Standard dat evenveel punten telt. RSC Anderlecht blijft alleen derde maar nadert tot op 1 punt van het leidersduo. Club YLA heeft nu als vierde in de stand 31 op 51. KRC Genk Ladies is vijfde met 30 punten op 51. KAA Gent Ladies staat op de zesde plaats met 26 punten op 51. SV Zulte Waregem blijft op de 7de plaats met 17 punten op 51. Sporting de Charleroi blijft op plaats 8 maar nu met 10 punten op 51. KV Mechelen staat op plaats 9 met 6 punten op 51. Fémina White Star Woluwe blijft 10de en laatste maar het heeft na de tweede overwinning van het seizoen en de eerste thuisoverwinning nu 6 op 51.

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

Share