Nadat eerder deze maand K. Olsa Brakel kampioen werd in de eerste provinciale Oost-Vlaanderen werd op zaterdag 16 maart 2024 ook de titel in de eerste provinciale West-Vlaanderen gevierd. KdNS Heule is daar immers kampioen geworden nadat het thuis won tegen KSV Rumbeke!

Koninklijke de Noordstar Heule had eerder dit seizoen al het maximum van 60 op 60 gehaald vooraleer het op zaterdag 16 maart 2024 thuis aan de wedstrijd begon tegen KSV Rumbeke. Met 15 punten voorsprong op Cerkelladies Brugge en Dames VK Egem had het nog slechts 1 overwinning nodig om ook de titel te mogen vieren want die beide teams hadden slechts 14 overwinningen achter hun naam staan tegenover 20 voor de groen-witten. Op het kunstgras in de Steenstraat in Heule had KdNS Heule uiteindelijk maar een kwartier nodig om het verschil te maken tegen het vrouwenteam van KSV Rumbeke. Met goals van Delphine Vienne (10de minuut), Elodie Véronique Cnockaert (13de minuut), Alissa Martens (15de minuut) en Logan Viaene (16de minuut) stond het al vroeg in de wedstrijd 4-0. Lize Devos kon even later wel nog een doelpunt maken voor de bezoekers (4-1, 22ste minuut) maar uiteindelijk eindigde het duel op 5-1 na een tweede goal van Alissa Martens in het eerste kwartier van de tweede helft (55ste minuut). Zo won KdNS Heule voor de 21ste keer dit seizoen en dus konden noch Cerkelladies Brugge, noch Dames VK Egem, met nog vijf wedstrijden te spelen nog boven de leider eindigen.

Deze redactie wenst het bestuur van Koninklijke de Noordstar Heule, coach Chris Soete en zijn assistent Stijn Vanneste en de speelsters te feliciteren met de behaalde titel in de eerste provinciale West-Vlaanderen en de bijhorende promotie naar de Interprovinciale Afdeling Voetbal Vlaanderen!

Het vrouwenteam van KdNS Heule mocht de voorbije maanden veel winfies maken want elke wedstrijd werd gewonnen! Foto – (c) KdNS Heule

Geven we nog mee dat KdNS Heule de volgende weken nog te zien is op bezoek bij KRC Waregem op zaterdag 23 maart 2024 om 19u30. Daarna volgen twee duels thuis tegen Cerkelladies Brugge. Eerst op zondag 31 maart 2024 om 14u30 in het kader van de halve finale van de Beker van West-Vlaanderen. De week nadien op zaterdag 6 april 2024 om 19u30 in de competitie. In april 2024 speelt KdNS Heule ook nog thuis tegen KSV Bredene B (zaterdag 13 april 2024 om 19u30), op bezoek bij Dames VK Egem (zondag 21 april 2024 om 13 uur) en thuis tegen KVK Avelgem (zaterdag 27 april 2024 om 19u30).