Share

Op dinsdag 9 april 2024 is er niet alleen Real Madrid – Manchester City of Arsenal – Bayern München in de kwartfinales van de UEFA Champions League. Voor de Belgian Red Flames staat eerder op de dag al het tweede kwalificatieduel richting het EK 2025 in Zwitserland op het programma. De wedstrijd gaat door in Viborg en is rechtstreeks te bekijken op Canvas en Tipik.

Kassandra Missipo, Jassina Blom, Amber Tysiak, Isabelle Iliano en Féli Delacauw tijdens de training op maandag 8 april 2024 in aanloop naar het duel van dinsdag tegen Denemarken! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vier dagen na het zware thuisverlies in Leuven tegen wereldkampioen Spanje (0-7) krijgen de Belgian Red Flames de mogelijkheid om zich van een betere kant te laten zien. De uitwedstrijd tegen Denemarken, dat op de openingsdag van de EK-kwalificatie richting Zwitserland 2025 met 1-3 ging winnen op bezoek bij Tsjechië, is geen eenvoudige opdracht maar ook niet een wedstrijd waarin er geen mogelijkheden zijn. Het is wel een van de vier wedstrijden samen met het tweeluik eind mei begin juni tegen Tsjechië en de terugwedstrijd in juli tegen datzelfde Denemarken waarin de Belgian Red Flames punten zullen moeten pakken willen ze eventueel een rechtstreekse kwalificatie voor het UEFA Women’s Euro 2025 in Zwitserland afdwingen want alleen een eerste of een tweede plaats na de zes groepswedstrijden brengt daar zekerheid over. Lukt dat niet dan is er echter nog geen man overboord want zelfs een derde of een vierde plaats bij de eindstand van de groep A2 geeft de Belgian Red Flames recht op barragewedstrijden richting het EK 2025!

Lees nog over België – Spanje via:

Vrouwenteam.be

Voor meer over de Belgian Red Flames kan U terecht via:

Fb Belgian Red Flames

Voor meer over het Deense nationale vrouwenvoetbalteam ga naar:

Fb Kvindelandsholdet

Volg alle tussenstanden en resultaten in de EK-kwalicatie op weg naar Zwitserland 2025 via:

UEFA.com – UEFA Women’s Euro 2025 – Qualification

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share