Share

Na de interlands van de Belgian Red Flames thuis tegen Spanje en op bezoek bij Denemarken was het op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 al opnieuw tijd voor de derde speeldag in de play-offs van de Women’s Lotto Super League met als topaffiche op zaterdag het duel tussen titelverdediger RSC Anderlecht en leider OHL Women. Op vrijdagavond kwamen de vrouwelijke Rouches al in actie met een duel in Limburg tegen KRC Genk Ladies.

Mariam Abdulai Toloba scoorde ook in de derde wedstrijd van play-off voor Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Het waren de vrouwelijke Rouches die dankzij een vroeg doelpunt van Mariam Abdulai Toloba, haar derde al in deze play-offs, Standard op voorsprong bracht (0-1). KRC Genk Ladies had op gelijke hoogte kunnen komen maar Charlotte Tison mikte vanop de strafschopstip tegen de lat. Halfweg de tweede helft zette Noémie Gelders de eindstand op het bord (0-2) waardoor Standard al minstens even alleen leider werd.

Tine De Caigny bij de opbouw voor RSC Anderlecht met Dilja Yr Zomers (OHL Women) in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het zou dat ook blijven want vroeg op zaterdagnamiddag maar laat in de wedstrijd won RSC Anderlecht de topaffiche thuis tegen OHL Women. Het bleef lang 0-0 misschien mede doordat vrouwelijk paars-wit in de eerste helft een strafschop werd onthouden bij handspel van Zenia Mertens. Mogelijk niet meteen te zien door de scheidsrechter van dienst maar was er ook een VAR in het vrouwenvoetbal dan ging die bal normaal gezien op de stip. In de slotfase speelde Stefania Vatafu de bal naar voor richting Marie Minnaert, die ingevallen was voor Amélie Delabre. Zij speelde de bal op haar beurt vooruit naar het centrum waar Maurane Marinucci zich miskeek op haar controle waardoor Lore Jacobs kon profiteren en het openingsdoelpunt scoren (1-0). Vier minuten later ging Sakina Ouzraoui door op links, ze gaf de bal door naar Marie Minnaert die voor de voorzet richting het centrum zorgde waarna de bal eerste een zwiep maakte door de wind waarop Lore Jacobs het best reageerde en vervolgens de score kon verdubbelen en de eindstand op het bord zette (2-0). RSC Anderlecht kwam zo tot op een punt van Standard, tegenstander op Sclessin nu dinsdag 16 april 2024. OHL Women valt voorlopig terug naar de derde plaats op 3 punten van Standard en op 2 punten van vrouwelijk paars-wit.

RSC Anderlecht won de eerste topper in play-off 1 en is nog altijd zonder tegendoelpunt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de derde wedstrijd in play-off 1 nam KAA Gent Ladies revanche voor het verlies in de halve finale van de Beker van België tegen Club YLA. Het won dankzij een kopbaldoelpunt net voor het kwartier van Amber Maximus (0-1) en een doelpunt in het slot van Nena Retsin (0-2). Ondertussen zal men bij Club YLA wellicht vaststellen dat het doorsturen van Heleen Jaques niet echt de oplossing was mocht er een probleem geweest zijn want na het verlies op bezoek bij RSC Anderlecht op de eerste speeldag (5-0) werd er inmiddels opnieuw tweemaal op rij verloren!

Elfi Maass en Zarah Taillieu zijn blij na de Gentse winst op bezoek bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In play-off 2 behield Sporting de Charleroi de leiding na een gelijkspel op bezoek bij SV Zulte Waregem (1-1). Luisa Blumenthal opende halfweg de eerste helft de score (1-0) maar Anaïs Bey Temsamani lukte halfweg de tweede helft de gelijkmaker voor de bezoekers die zo leider blijven in deze play-off 2. In het duel tussen de ploegen die afscheid nemen van de Women’s Lotto Super League won KV Mechelen ondertussen met ruime cijfers thuis tegen SV Zulte Waregem.

Anais Bey Temsamani scoorde de gelijkmaker voor de vrouwelijke Zebra’s op bezoek bij SV Zulte Waregem waardoor ze leider blijven in play-off 2! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in play-off 1:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – Standard 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 16′ Mariam Abdulai Toloba 0-1, 68′ Noémie Gelders 0-2.

Bjizonderheid: Charlotte Tison (KRC Genk Ladies) trapt in de tweede helft een strafschop tegen de lat bij een stand van 0-1!

Zaterdag gespeeld:

RSC Anderlecht – OHL Women 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 90′ Lore Jacobs 1-0, 90′ + 4′ Lore Jacobs 2-0.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard / RSC Anderlecht TV en DAZN/Eleven Sports:

Club YLA – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 14′ Amber Maximus 0-1, 82′ Nena Retsin 0-2.

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

**Dit is de stand na de derde speeldag in play-off 1:

Standard 3-31 (9-2);

RSC Anderlecht 3-30 (12-0);

OHL Women 3-28 (12-5);

KAA Gent Ladies 3-18 (5-7);

Club YLA 3-16 (2-11);

KRC Genk Ladies 3-15 (0-15);

De topschutters in play-off 1 zijn:

6 goals:

Dilja Yr Zomers (OHL Women);

Dilja Yr Zomers van OHL Women, hier in duel met Lola Wajnblum (RSC Anderlecht) is nog altijd de topschutter in play-off 1 van en in de Women’s Lotto Super League! Sportpix.be / Stijn Audooren

5 goals:

Niemand;

4 goals:

Niemand;

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard)

2 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Nikée van Dijk (OHL Women), Esther Buabadi (RSC Anderlecht),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Amber Barrett (Standard), Noémie Gelders (Standard), Lore Jacobs (RSC Anderlecht).

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Nena Retsin (KAA Gent Ladies).

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard. 

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 3de speeldag in play-off 2:

Zaterdag gespeeld:

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi 1-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 23′ Luisa Blumenthal 1-0, 67′ Anaïs Bey Temsamani 1-1.

KV Mechelen – FWS Woluwe 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 22′ Lore Nuyens 1-0, 33′ Ibtissam Bouharat 2-0 op strafschop, 74′ Aster Janssens 3-0, 89′ Aster Janssens 4-0.

Een duel tussen Stefanie Deville (FWS Woluwe) en Hanne Hellinx (KV Mechelen). Foto – (c) Sportpix.be / Kristof De Moor

***Dit is de stand na de derde speeldag in play-off 2:

Sporting de Charleroi 3-12 (4-2);

SV Zulte Waregem 3-11 (2-3);

KV Mechelen 3-8 (5-2);

FWS Woluwe 3-7 (2-6);

De topschutters in play-off 2 zijn:

2 goals:

Aster Janssens (KV Mechelen);

1 goal:

Romane Jadoulle (Sporting de Charleroi), Céline Verdonck (FWS Woluwe), Francesca Lueya (Sporting de Charleroi), Lisa Vanhentenrijk (KV Mechelen), Lisa Lefere (SV Zulte Waregem), Lotte Michiels (FWS Woluwe), Charlotte Faity (Sporting de Charleroi), Luisa Blumenthal (SV Zulte Waregem), Anaïs Bey Temsamani (Sporting de Charleroi), Lore Nuyens (KV Mechelen), Ibtissam Bouharat (KV Mechelen);

***Programma vierde speeldag play-off 1:

Dinsdag 16 april 2024:

OHL Women – Club YLA (20u);

Standard – RSC Anderlecht (20u op Sclessin en rechtstreeks te bekijken op DAZN/Eleven Sports);

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u);

***Programma vierde speeldag play-off 2:

Vrijdag 19 april 2024:

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (20u);

FWS Woluwe – KV Mechelen (20u30); 

***Programma vijfde speeldag play-off 1:

Vrijdag 19 april 2024:

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (20u30);

Zaterdag 20 april 2024:

KRC Genk Ladies – Club YLA (13u30);

Standard – OHL Women (19u);

***Programma vijfde speeldag play-off 2:

Vrijdag 26 april 2024:

Sporting de Charleroi – KV Mechelen (20u);

Zaterdag 27 april 2024:

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe (16u);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share