Share

Sport Voetbal Magazine heeft het in het eerste nummer van het nieuwe jaar 2017 niet alleen over de Spaanse Primera Division en José Izquierdo van Club Brugge. Ook het Belgische vrouwenvoetbal komt meteen aan bod.

In een terugblik op 2016 van François Colin met de bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez komt op pagina 11 ook de allereerste kwalificatie van een Belgisch nationaal vrouwenvoetbalteam voor een groot tornooi aan bod. De nestor van de Belgische voetbaljournalistiek stelt de vraag of Roberto Martinez dat volgde en verder ook of hij houdt van vrouwenvoetbal.

Verder in het blad komt op pagina 75 in het artikel ‘2017 het jaar van de Belgische sportprimeurs’ van Jonas Creteur ook bondscoach Ives Serneels even aan het woord over de primeur van de Belgian Red Flames en hun deelname aan het EK 2017 in Nederland. Daarnaast krijgt hij de vraag voorgeschoteld of Tessa Wullaert als eerste Belgische de UEFA Women’s Champions League kan winnen. De antwoorden kan U lezen in Sport Voetbal Magazine dat ook dit jaar in de dagbladhandel verkrijgbaar is voor de prijs van 4,20 euro.

Wel moeten we nog vermelden dat Femke Maes in 2009 al als allereerste Belgische voetbalster de UEFA Women’s Cup, de voorloper van de huidige UEFA Women’s Champions League, won met het Duitse FCR 2001 Duisburg.

Lees nog meer over de Belgische speelsters in de finales van het Europese vrouwenclubvoetbal:
Vrouwenteam.be
En lees ook nog:
Website Femke Maes

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Tweedeklasser Club Brugge en eersteklasser DV Famkes Merkem speelden op deze woensdag 4 januari 2017 vriendschappelijk in Brugge. De wedstrijd eindigde op 1-1 nadat het bij de rust 0-0 stond. Debbie Decoene bracht de bezoekers na de rust op voorsprong (0-1), Elle Decorte maakte gelijk uit een vrije trap (1-1).

Voor nog meer oefenduels in het komend weekeinde kan U hier terecht:
Vrouwenteam.be

Share