Share

Er is veel vrouwenvoetbal op woensdag 1 mei 2024. Er zijn finales bij de jeugd, er zijn regionale finales maar de uitschieter is de finale van de Beker van België tussen het vrouwenteam van OH Leuven, dat voor het eerst in de finale staat, en Club YLA, dat voor het eerst onder deze benaming en voor de derde keer in de finale staat! De wedstrijd gaat door in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven en is ook rechtstreeks te zien op VRT 1!

Sterre Gielen (Club YLA) en Jeslynn Kuijpers (OHL Women) komen mekaar in de finale van de Beker van België opnieuw tegen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Eerder dit seizoen stonden beide teams al tegenover mekaar en dat leverde in Aalter al eens 8 doelpunten op (toen het in de reguliere competitie op zaterdag 18 november 2023 maar liefst 5-3 werd) en afgelopen zaterdag 27 april 2024 nog 6 doelpunten (toen het op de 6de speeldag in play-off 1 toch knap 3-3 werd). In Oud-Heverlee werd het op zaterdag 3 februari 2024 in de reguliere competitie 4-0 terwijl recent midweeks op dinsdag 16 april 2024 in play-off 1 met 1-0 voor OHL Women het resultaat met het minst aantal doelpunten werd genoteerd. Hoe dan ook OHL Women – Club YLA is ondanks het thuisvoordeel voor het team van coach Jimmy Coenraets een aantrekkelijke affiche die hopelijk een leuke wedstrijd met mooie doelpunten en/of knappe reddingen van de doelvrouwen oplevert.

Bekijk nog eens de halve finale van OHL Women op bezoek bij SV Zulte Waregem dankzij Vrouwenteam TV:

 

Bekijk ook nog eens de halve finale tussen Club YLA en KAA Gent Ladies dankzij Club Brugge TV:

Lees nog meer over deze bekerfinale 2024 via:

Sporza

En via:

Website RTBF

En via:

Sporza

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share