Share

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2024 stond de negende speeldag in de play-offs van de Women’s Lotto Super League op het programma. Het was uiteraard uitkijken of Standard op vrijdagavond eventueel al punten zou laten liggen op bezoek bij KAA Gent Ladies en of RSC Anderlecht dan eventueel op zaterdagnamiddag kampioen zou kunnen worden in Aalter op bezoek bij bekerwinnaar Club YLA. Nog op vrijdagavond speelde ook OHL Women al uit bij KRC Genk Ladies.

Nikee Van Dijk, hier met Sam Paepen (KRC Genk Ladies), lukte drie doelpunten in de eerste acht minuten voor OHL Women op vrijdag 17 mei 2024! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Daar in Genk mocht je vooral niet te laat komen want in de eerste acht minuten werd er al vier keer gescoord! Op aangeven van eerst Saar Janssen en vervolgens Marie Detruyer zorgde de naar FC Twente vertrekkende Nikée van Dijk in echt hondenweer al na vier minuten wedstrijd voor een dubbele Leuvense voorsprong (0-1 en 0-2). Twee minuten later zorgde Sien Vandersanden met een knap afstandschot met rechts in de hoek voor de Genkse aansluitingstreffer (1-2). Maar op voorzet vanop links van Aurélie Reynders kopte Nikée van Dijk meteen daarna al haar derde van de avond tegen de netten (1-3). Daarna was het wachten tot Diljá Ýr Zomers even voor het uur een hoekschop van Zenia Mertens met de schouder in het Genkse doel deed verdwijnen (1-4, 57ste minuut) en kort daarna ook nog scoorde met een grondscherend schot met rechts in de verste hoek op aangeven van Marie Detruyer (1-5, 60ste minuut).

Hannah Eurlings, die hier gevolgd wordt door Charlotte Tison, maakte haar terugkeer voor OHL Women op bezoek bij KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Maarten Straetemans

Dan was het tijd voor de rentree van Hannah Eurlings. Zij viel vorig jaar op vrijdag 22 september 2023 uit in het eerste duel van de UEFA Women’s Nations League tegen Nederland met een kruisbandblessure . Hannah mocht in de 61ste minuut invallen voor Aurélie Reynders waardoor ze eigenlijk al flink wat eerder dan voorzien terug op het voetbalveld stond en nog een halfuur van de play-offs mocht proeven. In het slot van de wedstrijd werd het nog 2-5 dankzij een strafschopdoelpunt van Luna Vanzeir na een fout van Vita Van Der Linden op Joyce De Meester (88ste minuut). KRC Genk Ladies bleef zo zonder overwinning in deze play-offs, OH Leuven Women knoopte na een 1 op 9 in de competitie en een verlies na strafschoppen in de bekerfinale tegen Club YLA opnieuw aan met de overwinning!

Justine Blave (links) is blij met haar doelpunt voor Standard op bezoek bij KAA Gent Ladies! Mariam Abdulai Toloba (centraal) eveneens! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard maakte in de Chillax Arena in Oostakker geen fout op bezoek bij KAA Gent Ladies! Nog voor het kwartier lukte Justine Blave een mooie goal met rechts op aangeven van Welma Fon (0-1) en nadat Amber Maximus een poging van heel ver nipt over het doel van Lise Musique mikte kopte captain Maud Coutereels drie minuten voor de rust de vrouwelijke Rouches op een dubbele voorsprong (0-2). In de tweede helft hadden ook Amber Barrett en Mariam Abdulai Toloba nog kunnen scoren voor de bezoekers maar hun pogingen gingen naast. KAA Gent Ladies bleef zo op de vijfde plaats hangen, Standard vezrekerde zich van minstens de tweede plaats in de eindrangschikking!

Febe Vanhaecke speelde haar laatste thuiswedstrijd voor Club YLA in Aalter tegen RSC Anderlecht! Zij werd uiteraard in de bloemen gezet! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard had op vrijdagavond gewonnen en dus moest RSC Anderlecht zaterdag in de vroege namiddag minstens een punt pakken om leider te blijven in de titelstrijd van het seizoen 2023/24. Zelfs voorzitter Wouter Vandenhaute was naar Aalter afgezakt om het begin van een mogelijk topweekend voor zijn paars-wit mee te maken. Maar in de eerste helft zag hij hoe Club YLA, waar Febe Vanhaecke in de bloemetjes werd gezet voor haar afscheid van vrouwelijk blauw-zwart, de wedstrijd domineerde en hoe belangrijk het is om ook over een goeie doelvrouw te beschikken. De Finse Milla-Maj Majasaari hield haar team immers in de eerste helft overeind door pogingen te keren van Celien Guns (8ste minuut), een kopbal van Febe Vanhaecke (19de minuut) en op het halfuur een voorzetschot van Rania Boutiebi met ook nog de rebound van dichtbij van Celien Guns! Kort voor de rust kwam RSC Anderlecht eindelijk even dreigen met een kopbal van Tine De Caigny die net naast ging na een hoekschop van Laura De Neve (42ste minuut).

Milla-Maj Majasaari hield de nul voor RSC Anderlecht op bezoek bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de tweede helft onderging RSC Anderlecht een gedaanteverwisseling. Ludmila Matavkova zette met een schot meteen Jorijn Covent aan het werk (46ste minuut) waarna Amélie Delabre op aangeven van Sarah Wijnants iets te wild over het Brugse doel besloot (52ste minuut). Vervolgens kopte Tine De Caigny een vrije trap van Laura De Neve nipt naast (66ste minuut) en mikte de ingevallen Marie Minnaert op aangeven van Amélie Delabre op de lat (77ste minuut). Dan was Tine De Caigny opnieuw gevaarlijk met eerst een kopbal op hoekschop van Laura De Neve naast het Brugse doel (80ste minuut) en drie minuten later opnieuw met een kopbal nu op vrije trap van opnieuw de captain van Anderlecht tegen de lat! Een doelpunt kon niet uitblijven zo leek het en dat kwam er uiteindelijk ook toen Sarah Wijnants naar binnen draaide en met links de voorzet gaf richting de tweede paal waar de ingevallen Sakina Ouzraoui met het hoofd binnenkopte (0-1, 86ste minuut). In de vierde minuut van de toegevoegde tijd werd het zelfs nog 0-2 nadat een hoekschop van Stefania Vatafu vanop links aan de tweede paal door Tine De Caigny richting doel gekopt werd en Juliette Vidal van dichtbij de goal op haar naam bracht! Tot tevredenheid van voorzitter Wouter Vandenhaute had RSC Anderlecht het eerste deel van de dubbele ontmoeting met Club Brugge met een driepunter afgesloten! Hij kon zich met een brede glimlach opmaken voor de topaffiche van zondag 19 mei 2024 in het Lotto Park tegen het blauw-zwart van Nicky Hayen!

Wouter Vandenhaute, de voorzitter van RSC Anderelcht, ging mee op de foto na de winst van vrouwelijk paars-wit op bezoek bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 9de speeldag in play-off 1:

KRC Genk Ladies – OHL Women 2-5 (rust: 1-3);

Doelpunten: 1′ Nikée van Dijk 0-1, 4′ Nikée Van Dijk 0-2, 6′ Sien Vandersanden 1-2, 8′ Nikée Van Dijk 1-3, 57′ Diljá Ýr Zomers 1-4, 60′ Diljá Ýr Zomers 1-5, 88′ Luna Vanzeir 2-5 op strafschop.

Bekijk een samenvatting met dank aan OH Leuven TV:

KAA Gent Ladies – Standard 0-2 (rust: 0-2);

Doelpunten: 13′ Justine Blave 0-1, 42′ Maud Coutereels 0-2.

Bekijk een samenvatting met dank aan KAA Gent TV:

Club YLA – RSC Anderlecht 0-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 86′ Sakina Ouzraoui Diki 0-1, 90′ + 4′ Juliette Vidal 0-2.

Bekijk een samenvatting met dank aan Christophe Evrard en RSC Anderlecht TV:

Bekijk een samenvatting van alle duels in Play-Off 1 met dank aan DAZN/Eleven Sports:

***Dit is de stand na de negende speeldag in play-off 1:

RSC Anderlecht 9-44 (25-4);

Standard 9-42 (18-9);

OHL Women 9-38 (24-12);

Club YLA 9-24 (9-18);

KAA Gent Ladies 9-22 (10-21);;

KRC Genk Ladies 9-17 (7-29);

De topschutters in play-off 1 zijn:

9 goals:

Diljá Ýr Zomers (OHL Women);

Diljá Ýr Zomers is de topschutter in de play-offs van de Women’s Lotto Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

7 goals:

Nikée van Dijk (OHL Women),

6 goals:

Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

5 goals:

Amber Barrett (Standard);

Amber Barrett was belangrijk voor Standard dit seizoen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

4 goals:

Noémie Gelders (Standard), Amélie Delabre (RSC Anderlecht),

3 goals:

Mariam Abdulai Toloba (Standard), Jeslynn Kuijpers (OHL Women), Angel Kerkhove (Club YLA), Lore Jacobs (RSC Anderlecht), Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies),  Sakina Ouzraoui Diki (RSC Anderlecht);

Sien Vandersanden is voorlopig de beste schutter van KRC Genk in de play-offs 2023/24! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

2 goals:

Esther Buabadi (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Nia Elyn (KAA Gent Ladies), Pia Bosmans (KRC Genk Ladies), Celien Guns (Club YLA), Marie Minnaert (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (KRC Genk Ladies);

1 goal:

Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht),, Sari Kees (OHL Women) Zoe Van Eynde (Standard), Saar Janssen (OHL Women), Sejde Abrahamsson (Club YLA), Davinia Vanmechelen (Club YLA), Nena Retsin (KAA Gent Ladies), , Fleur Van Daele (KAA Gent Ladies), Sterre Gielen (Club YLA), Zenia Mertens (OHL Women), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies),  Welma Fon (Standard) Anisa Ademi (Standard),  Lyndsey Van Belle (Club YLA), Justine Blave (Standard), Maud Coutereels (Standard), Juliette Vidal (RSC Anderlecht).

Juliette Vidal lukte haar eerste goal in de Belgische competitie in de play-offs voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Owogoals

Luna Vanhoudt (KRC Genk Ladies) voor RSC Anderlecht, Julie Biesmans (OHL Women) voor KAA Gent Ladies), Febe Vanhaecke (Club YLA) voor Standard, Tine De Caigny (RSC Anderlecht) voor KAA Gent Ladies.

***Programma tiende en laatste speeldag play-off 1:

Op zaterdag 25 mei 2024:

OHL Women – KAA Gent Ladies (13u30);

Standard – Club YLA (13u30);

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (13u30, Lotto Park en ook rechtstreeks te bekijken op DAZN/Eleven Sports);

Foto’s van alle wedstrijden uit de Women’s Lotto Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share