Share

Naar jaarlijkse traditie wordt na het voetbalseizoen de profvoetballer van het jaar bekend gemaakt bij de mannen. In het vrouwenvoetbal zijn we inmiddels op maandag 27 mei 2024 aan de vierde editie toe van de Profvoetbalster van het jaar en dus is het uitkijken wie op het feest van de Pro League Awards na Laura De Neve, Tessa Wullaert en Lore Jacobs op de erelijst komt.

Foto – (c) Pro League

Lore Jacobs was in het seizoen 2022/23 als speelster van RSC Anderlecht de winnares maar zij is na dit seizoen niet meer bij de genomineerden.  B Marie Detruyer die vertrekt bij OH Leuven Women is voor het derde jaar op rij genomineerd maar ze krijgt met twee buitenlandse schutters af te rekenen want zowel Amber Barrett, de Ierse spits van Standard, als Amélie Delabre, de Franse aanvaller van RSC Anderlecht, zijn dit jaar kandidaat om deze trofee te winnen. Nog eens meegeven dat het de voetballende collega’s zijn die voor de punten zorgen.

Deze trofee en ook de andere Pro League Awards worden uitgereikt in het Casino van Middelkerke. U kan de uitzending die zal gepresenteerd worden door Tess Elst vanaf 20 uur 30 rechtstreeks bekijken via VRT Max, via een livestream op Sporza en via de website van Het Nieuwsblad  

Lees nog meer en ontdek alle genomineerden via:

Website Pro League

En via:

Website Pro League

Lees ook nog via:

Sporza.be

Bekijk alle winnaars van vorig seizoen:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share