Share

Titelverdediger FC Barcelona en achtvoudig winnaar Olympique Lyonnais staan op zaterdag 25 mei 2024 voor de derde keer tegenover mekaar in een finale van de UEFA Women’s Champions League. De twee vorige ontmoetingen in Boedapest in 2019 en in Turijn in 2022 werden telkens gewonnen door het team uit Frankrijk. Wordt het derde keer goede keer voor FC Barcelona?

Dat is inderdaad de grote vraag van deze eindstrijd in het San Mamés Stadion van Bilbao want FC Barcelona won nog nooit een officiële Europese wedstrijd tegen de meervoudige Franse landskampioen waartegen het ook twee finales verloor. FC Barcelona staat ondertussen wel al twee keer op de erelijst van de trofee na overwinningen in 2021 in het Zweedse Göteborg tegen Chelsea (4-0) en vorig jaar toen het na een 0-2-achterstand tegen VfL Wolfsburg in Eindhoven terugsloeg om uiteindelijk nog met 3-2 te winnen. FC Barcelona staat voor de vijfde keer in de finale. Voor Olympique Lyonnais is het in Bilbao de elfde finale. Het verloor alleen finales tegen Duitse ploegen (Turbine Potsdam in 2010 in het Spaanse Getafe en VfL Wolfsburg in 2013 op Stamford Bridge in Londen). 

Beide topteams zijn inmiddels ook al opnieuw kampioen geworden in eigen land.  U kan hieronder de weg naar de finale van beide teams bekijken.

The road to the final van FC Barcelona met dank aan DAZN:

The road to the final van Olympique Lyonnais met dank aan DAZN:

De wedstrijd zelf zal worden geleid door een Engels trio met Rebecca Welch als scheidsrechter en Natalie Aspinall en Emily Carney als assistenten. De vierde ref Ivana Martinčić komt uit Kroatië. De aftrap is om 18 uur en is te zien via DAZN.

Voor nog meer over deze finale kan U terecht via:

Website UEFA – UWCL Final Bilbao 2024

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share