Share

Het zag er lang naar uit dat wereldkampioen Spanje op dinsdag 16 juli 2024 de Belgian Red Flames zouden ontvangen in het Estadio Balaidos van Celta de Vigo. Uiteindelijk heeft de Spaanse voetbalbond RFEF beslist om die wedstrijd op weg naar het EK 2025 in Zwitserland niet in de grootste vissershaven van Europa te laten plaatsvinden maar iets noordelijker in het noordwesten van Galicië namelijk in La Coruna.

La Coruna vanuit de lucht! Foto – (c) Galicia Tips

Het EK-kwalificatieduel Spanje tegen België zal dus doorgaan in de meest noordwestelijke stad van het Iberisch schiereiland gelegen aan de Atlantische Oceaan die ook bekend is omdat de beroemde winkelketen Zara er ooit begonnen is. Op het meest noordwestelijke punt van de stad staat er overigens een vuurtoren, de Torre de Hercules, terwijl het Estadio Riazor, het voetbalstadion van Deportivo La Coruna, vlak aan het strand ligt van Riazor. Bondscoach Ives Serneels, zijn technische staf en de Belgian Red Flames kunnen er dus mogelijk midden juli ook even genieten van de zon en de zee.

Deportivo La Coruna is geen onbekend team in Europa. Het maakte rond de eeuwwisseling naam zowel op nationaal als internationaal vlak met spelers als Bebeto, Mauro Silva, Rivaldo. Het won in 1995 en in 2002 de Copa del Rey (de Spaanse beker) en het werd in 2000 voor het eerst landskampioen en zo was het meteen het laatste van de tot op heden slechts 9 teams die de Spaanse landstitel veroverde. In de UEFA Champions League maakte het vervolgens naam met enkele opmerkelijke prestaties toen het onder meer ook de Nederlandse topschutter Roy Makaay in de rangen had. Inmiddels is het wel al na twee degradaties teruggeklommen naar de Spaanse Segunda Division. Ook nog meegeven dat er tijdens het WK 1982 in Spanje drie duels plaatsvonden in La Coruna. Peru, het debuterende Kameroen en Polen speelden er elk twee groepswedstrijden!

Voor meer over de Belgian Red Flames ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share