Share

Op dinsdag 4 juni 2024 staan er opnieuw kwalificatiewedstrijden richting het UEFA Women’s Euro 2025 in Zwitserland op het programma. De Belgian Red Flames spelen op Stayen in Sint-Truiden een belangrijk duel tegen Tsjechië, het team waartegen ze vorige vrijdag 31 mei 2024 in Praag nog met 1-2 hebben gewonnen en zo hun eerste drie punten in deze campagne wisten te veroveren!

Lisa Lichtfus gaat in haar zevende interland voor de Belgian Red Flames op zoek naar een eerste clean sheet! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De wedstrijd is belangrijk niet alleen om eventueel een grotere kans te maken op rechtstreekse kwalificatie voor het EK 2025 in Zwitserland maar ook in het kader van de volgende UEFA Women’s Nations League. Winnen de Belgian Red Flames thuis tegen Tsjechië dan zijn ze meteen ook zeker van minstens een derde plaats en een plaats in de A-league, die met de 16 beste landen, van de volgende editie van de UEFA Women’s Nations League. Bij een gelijkspel of verlies kan daar nog geen zekerheid over bestaan want er volgen nog twee duels vooraleer het eindklassement wat dat betreft bepaald wordt. Tsjechië moet dan weer voluit gaan om iets te halen want als dat niet gebeurt is de B-league al bijna opnieuw een feit.

België – Tsjechië met aftrap om 20 uur en dat onder leiding staat van de Poolse scheidsrechter Ewa Augustyn is op deze dinsdagavond 4 juni 2024 rechtstreeks te zien op Ketnet en ook op de Franstalige zender Tipik.

Voor alle updates van de wedstrijden op de vierde speeldag richting het EK 2025 in Zwitserland kan U hieronder terecht:

Website UEFA.com – UEFA Women’s Euro 2025 Qualifying games

Bekijk nog eens de beelden van de wedstrijd in Praag via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Voor tickets voor België – Tsjechië kan U hieronder terecht:

Tickets RBFA – Belgian Red Flames – Tsjechië

 

Share