Share

Tessa Wullaert, de viervoudige Belgische Gouden Schoen die al 83 keer scoorde voor de Belgian Red Flames, verhuist van Nederland naar Italië. Ze gaat de komende twee seizoenen voetballen voor Inter Milaan, vorig seizoen slechts 5de in de Italiaanse Serie A Femminile, en de komende drie seizoenen ook werkgever van Marie Detruyer.

Tessa koos opnieuw voor andere clubkleuren. Na het geel en groen van Fortuna Sittard is het nu het blauw en zwart van Inter! Foto – (c) Inter

Een transfer van Belgian Red Flame Tessa Wullaert zorgt altlijd voor interesse. Dat was zo toen ze als jeugdige belofte in 2012 van SV Zulte Waregem naar RSC Anderlecht trok, toen ze het jaar nadien de overstap maakte van vrouwelijk paars-wit naar Standard en toen ze in 2015 vanuit België vertrok richting Duitsland om bij de toen al tweevoudig winnaar van de UEFA Women’s Champions League VfL Wolfsburg te gaan voetballen. Na haar Duits avontuur waar ze ook twee keer de finale van de UWCL speelde maar telkens verloor tegen Olympique Lyonnais koos ze in 2018 voor Engeland en Manchester City, dat op weg leek naar de Europese top maar dat werd ondanks het winnen van de Engelse FA Women’s Cup op Wembley misschien wel een minder leuke belevenis want vanwege heimwee zette ze in 2020 wel een grote stap terug want ze ging opnieuw in België voetballen bij RSC Anderlecht. Na twee topseizoenen met twee lanstitels, een Belgische beker en twee titels van Belgisch topschutter wenkte een nieuw buitenlands avontuur vlak over de grens bij Fortuna Sittard. Ook daar kwam ze vanaf de zomer van 2022 bij een club met een nieuw project vaak aan scoren toe. Het voorbije seizoen 2023-24 werd ze in Nederland waar ze toch op een hoger niveau speelde zelfs de allereerste buitenlandse speelster die er topschutter van de competitie werd. Een knappe prestatie voor een Belgische!

Tessa voor de trofeeënkast van Inter waar er nu ook vrouwelijke prijzen verwacht worden! Foto – (c) Inter

Nu vertrekt ze voor twee seizoenen naar Italië waar de competitie nog iets hoger aangeschreven staat dan in Nederland. Tessa Wullaert gaat er de kleuren verdedigen van Inter Milaan, het team dat ook Belgian Red Flame Marie Detruyer, de Belgische profvoetbalster van het jaar 2024, voor drie seizoenen liet tekenen. recent in de Amerikaanse handen van de firma Oaktree Capital kwam en onder leiding van coach Rita Guarini de ambitie heeft om in de toekomst de recente landskampioenen Juventus (5x op rij tussen 2018 en 2022) en AS Roma (de voorbije twee seizoenen 2022-23 en 2023-24) naar de kroon te steken. Wel nog meegeven dat Inter Milaan in het eerste seizoen dat het bestond en dat was in 2018-19 meteen naar het hoogste niveau promoveerde maar sindsdien nog geen enkele trofee veroverde en dat het in het seizoen 2019-20 met Ella Van Kerkhoven ook al een Belgian Red Flame een jaar in de rangen had. 

Lees nog meer hierover via:

Website Inter

En via:

Fb Inter

En via:

Website Het Laatste NIeuws

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share