Share

Na vier speeldagen in de EK-kwalificatie richting het EK 2025 in Zwitserland zijn er al twee landen die zekerheid kregen over deelname aan dat eindtornooi dat van woensdag 2 tot en met zondag 27 juli 2025 zal plaatsvinden. Het zijn wereldkampioen Spanje, dat in de groep van de Belgian Red Flames speelt, en Duitsland, dat in het verleden al verschillende keren Europees kampioen werd!

Spanje begon aan de EK-kwalificatie met een ruime 0-7-overwinning in Leuven tegen de Belgian Red Flames. Daarna volgden overwinningen thuis tegen Tsjechië (3-1) en de voorbije week in Denemarken (0-2) en in Tenerife thuis tegen Denemarken (3-2). Door deze dubbele winst tegen Denemarken, de 12 op 12 en het gelijkspel van de Belgian Red Flames thuis tegen Tsjechië is Spanje nu al de winnaar van de groep A2.

Ook Duitsland is inmiddels al zeker van een ticket voor het EK in Zwitserland. Het begon met een overwinning uit bij Oostenrijk (2-3), vervolgens thuis tegen Ijsland (3-1) en de voorbije week twee driepunters tegen Polen (4-1-winst thuis en 1-3-winst in Gdynia). Met een 12 op 12 is het nog geen groepswinnaar maar het heeft inmiddels 5 punten voorsprong op Ijsland en 8 op Oostenrijk. Het is op die manier zeker om bij de eerste twee te eindigen en dus mag het nu al de reis boeken voor volgend jaar!

Lees nog meer hierover via:

Website UEFA – UEFA Women’s Euro 2025 Qualifying

Lees nog meer over het EK 2025 in Zwitserland via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share