Op de tweede speeldag van de Women’s Lotto Super League stonden twee teams die op de openingsdag gewonnen hadden tegenover mekaar namelijk OH Leuven Women en Standard. Van de andere twee kwam landskampioen RSC Anderlecht niet in actie in de competitie maar dat gebeurde wel op Malta waar ze de finale van de eerste ronde van de UWCL speelden terwijl KAA Gent Ladies eerder die zaterdag op bezoek moest bij SV Zulte Waregem. Maar voor dit alles speelden KRC Genk Ladies en KVC Westerlo Ladies al op vrijdagavond tegen mekaar.

Imani Prez en Inara Bouker waren de twee doelschutters bij bezoekers KVC Westerlo Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Jill Delsaux

Dat gebeurde niet onopgemerkt want KVC Westerlo Ladies boekte in Limburg de eerste overwinning ooit in de Women’s Lotto Super League. Op het kwartier viel een voorzet van Inara Bouker vanop rechts verrassend achter doelvrouw Van Wijngaerden (0-1). Die voorsprong hield maar even stand want met een fantastisch schot in het dak van het doel zorgde Lisa Petry twee minuten later voor de gelijkmaker (1-1). Maar na een vrije trap van net over de middellijn kreeg Vanaenrode de bal verkeerd op de linkervoet waardoor ze doelvrouw Vanwijngaerden verraste en ervoor zorgde dat Imani Prez met rechts eenvoudig haar eerste en misschien wel eenvoudigste doelpunt voor haar nieuwe club kon binnentikken (1-2). In de tweede helft probeerde KRC Genk Ladies terug te slaan maar de kansen konden niet afgewerkt worden. KVC Westerlo Ladies boekte zo een eerste driepunter op het hoogste niveau!

Neen Marie Detruyer speelt niet meer bij OH Leuven Women maar ze kwam wel nog even de aftrap geven van de eerste thuiswedstrijd van het sezioen van haar ex-ploegmaats! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Belgian Red Flame Marie Detruyer, die vorige week nog knap debuteerde in de Serie A Femminile met Inter Milaan tegen Sampdoria (5-0-winst), was op zaterdag 7 september 2024 in Oud-Heverlee om de aftrap te geven van de eerste thuiswedstrijd van het seizoen van haar ex-ploeg tegen Standard. Ze moest meer dan een uur wachten om een eerste doelpunt te zien. Standard klungelde in de verdediging waarvan Aurélie Reynders uiteindelijk optimaal profiteerde en de bal vanop afstand binnentrapte. Zo werd het 1-0 voor de thuisploeg alhoewel scheidsrechter Janis Serckx misschien ook wel voor een fout had kunnen fluiten voor gevaarlijk inkomen van Jeslynn Kuijpers op Laura Droz, de nieuwe doelvrouw van Standard. Met de aanwezigheid van de VAR was dit doelpunt wellicht afgekeurd maar nu bleef het gewoon op het scorebord staan (67ste minuut). Standard kwam echter langszij na een mooie diepe bal van Shari Van Belle die door Mariam Abdulai Toloba met haar linkervoet knap over de uitgelopen Lowiese Seynhaeve werd getikt (78ste minuut). Toloba had na 15 seconden wedstrijd overigens al de paal getroffen waarna de bal via Justine Blave bij de Ierse Colvill belandde en zij scoorde maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel (1ste minuut). Standard dacht met een punt terug naar Luik te mogen afreizen maar echt in de slotseconden van de twee minuten toegevoegde tijd verstuurde Linde Veefkind een bal naar Dilja Yr Zomers. De Ijslandse topschutter van vorig seizoen speelde de bal mooi af richting de opkomende Sara Pusztai en de Hongaarse scoorde uiteindelijk met links in de korte hoek (2-1, 90ste + 3′ minuut). OH Leuven Women begon zo met een 6 op 6 aan het nieuwe seizoen. Standard moet voor de aftrap van de Classico volgende zaterdag 14 september 2024 tegen RSC Anderlecht al 3 punten afstaan bij het begin van het nieuwe seizoen.

Sara Pusztai lukte helemaal in het slot nog het winnende doelpunt voor OH Leuven Women! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de derby tussen SV Zulte Waregem en KAA Gent Ladies haalde Yana Lissens al vroeg in de wedstrijd Fleur Heyman onderuit maar ze redde nadien zowel de strafschop als de rebound van Emma Van Britsom die zich achter de bal had gezet. Net voor halfweg de eerste helft brak Chloé Zubieta uit, ze speelde naar Lisa Vanhentenrijck die op haar beurt de op links aanstormende Léna Hubaut bediende. Zij trapte de bal met links vanop de rand van de zestien hoog tegen de touwen onhoudbaar voor Riet Maes (1-0, 22ste minuut). Zes minuten later zorgde captain Pauline Windels voor een te korte terugspeelbal richting haar eigen doelvrouw. Karlijn Helsen zat ertussen en profiteerde optimaal door de bal met rechts voorbij de uitgekomen Yana Lissens te trappen (1-1). En er was nauwelijks afgetrapt of Karlijn Helsen stuurde de bal via Heike Maelfiat tot bij Anaïs Bey-Temsamani die vanop de linkerkant in de zestien Yana Lissens voor een tweede keer te grazen nam (1-2, 31ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s hadden in een mum van tijd een verliessituatie omgezet in een voorsprong. Onmiddelijk na de rust sloeg KAA Gent Ladies nog eens toe. Mooi samenspel tussen Jenna Van De Keere en Anaïs Bey-Temsamani zorgde er uiteindelijk voor dat de Gentse linksachter de bal richting Karlijn Helsen kon spelen en zij zorgde met links voor haar derde competitiedoelpunt van het seizoen (1-3, 47ste minuut). In het slot van de wedstrijd kwam SV Zulte Waregem nog met tien te staan na een tweede gele kaart en dus rood (de eerste rode kaart van het seizoen) voor Pauline Windels die Fleur Van Daele op de rand van de zestien foutief had afgestopt. De vrije trap die volgde werd door Emma Van Britsom op de lat gemikt maar dat had geen gevolgen voor het eindresultaat want de vrouwelijke Buffalo’s hadden al hun tweede driepunter in het nieuwe seizoen op zak!

Karlijn Helsen bezorgde KAA Gent Ladies met opnieuw twee doelpunten de volle buit op bezoek bij SV Zulte Waregem met hier links Nicky Van Den Abbeele! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Women’s Lotto Super League – 2de speeldag:

Vrijdagavond gespeeld:

KRC Genk Ladies – KVC Westerlo Ladies 1-2 (rust: 1-2);

Doelpunten: 15′ Inara Bouker 0-1, 17′ Lisa Petry 1-1, 36′ Imani Prez 1-2,

Gespeeld op zaterdag 7 september 2024:

OH Leuven Women – Standard 2-1 (rust: 0-0);

Doelpunten: 67′ Aurélie Reynders 1-0, 78′ Mariam Abdulai Toloba 1-1, 90′ + 1′ Sara Pusztai 2-1.

Bekijk de samenvatting met dank aan DAZN / OH Leuven TV:

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies 1-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 22′ Léna Hubaut 1-0, 28′ Karlijn Helsen 1-1, 31′ Anaïs Bey-Temsamani 1-2, 47′ Karlijn Helsen 1-3.

Bijzonderheid: Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies) ziet strafschop … Yana Lissens (SVZW).

Rode kaart: 90′ Pauline Windels (SV Zulte Waregem) na 2 gele kaarten!

Amélie Delabre (RSC Anderlecht)

Amélie Delabre scoorde op de openingsdag 3 doelpulnten! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Karlijn Helsen (KAA Gent Ladies);

Karlijn Helsen scoorde inmiddels ook al 3 keer in 2 duels voor KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

2 goals:

Noémie Gelders (Standard);

1 goal:

Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies),, Julie Biesmans (OH Leuven Women), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Luna Vanzeir (RSC Anderlecht), Amber Maximus (SV Zulte Waregem), Inara Bouker (KVC Westerlo Ladies), Lisa Petry (KRC Genk Ladies), Imani Prez (KVC Westerlo Ladies), Aurélie Reynders (OH Leuven Women), Mariam Abdulai Toloba (Standard), Sara Pusztai (OH Leuven Women), Léna Hubaut (SV Zulte Waregem), Anaïs Bey-Temsamani (KAA Gent Ladies).

Aurelie Reynders van OH Leuven Women scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen tegen Standard hier met Lola Wajnblum (rechts) en Shari Van Belle (links). Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

*Dit is het programma van de 3de speeldag:

Zaterdag 14 september 2024:

Standard – RSC Anderlecht uitgesteld !!! (vanwege UWCL-wedstrijd in de tweede ronde van de Belgische landskampioen);

KAA Gent Ladies – OH Leuven Women (13u30, gratis te bekijken op DAZN);

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem uitgesteld !!! (vanwege UWCL-wedstrijd in de tweede ronde van de Belgische landskampioen)