Op de tweede speeldag in de Interprovinciale reeks Voetbal Vlaanderen A kreeg RWDM Girls voor hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen het bezoek van K. Olsa Brakel Ladies, dat op de eerste speeldag gewonnen had tegen de Futures van Famkes Diksmuide Oostende. De RWDM Girls begonnen aan het seizoen met een scoreloos gelijkspel op bezoek bij KHO Wolvertem Merchtem.

Bekijk het opwandelen en de aftrap vooraf met burgemeester Cathérine Moureaux dankzij Vrouwenteam TV:

Het was uitkijken hoe RWDM Girls zich zou presenteren nu het toch enkele speelsters waaronder Nouhaila El Montaser (KRC Genk Ladies) en Yasmin Ahali (Racing Club Saint-Denis in Frankrijk) zag vertrekken. K. Olsa Brakel Ladies versterkte zich na de promotie onder leiding van coach Dirk Decoen verder met speelsters die eerder al in hogere reeksen voetbal hebben gespeeld.

K. Olsa Brakel Ladies stond bij de rust op voorsprong dankzij een strafschopdoelpunt van Eva Deparck (0-1, 25ste minuut).

Bekijk de strafschopfout op Eva Deparck (K. Olsa Ladies Brakel) tijdens RWDM Girls – K. Olsa Brakel Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de strafschop van Eva Deparck (K. Olsa Brakel Ladies) tijdens RWDM Girls – K. Olsa Brakel Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

In de tweede helft liep K. Olsa Brakel Ladies verder uit dankzij doelpunten van opnieuw Eva Deparck (0-2, 55ste minuut), Julie Doclo (0-2, 67ste minuut) en Margaux Van Ackere (0-4, 80ste minuut).

Bekijk het tweede doelpunt van Eva Deparck (K. Olsa Brakel Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het derde doelpunt van Julie Doclo (K. Olsa Brakel Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het vierde doelpunt van Margaux Van Ackere (K. Olsa Brakel Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

K. Olsa Brakel Ladies won dus uiteindelijk met 0-4 op bezoek bij RWDM Girls waardoor het na 2 speeldagen het maximum van de punten heeft (6 op 6) en een doelsaldo van 10-0. RWDM Girls begon met een 1 op 6, het scoorde in de competitie nog niet en het kreeg inmiddels 4 doelpunten tegen.

Luister naar Julie Doclo (K. Olsa Brakel Ladies) na RWDM Girls – K. Olsa Brakel Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Eva Deparck (K. Olsa Brakel Ladies) na RWDM Girls – K. Olsa Brakel Ladies dankzij Vrouwenteam TV:

Na afloop van de wedstrijd waarin K. Olsa Brakel Ladies verdiend won was er natuurlijk euforie bij het bezoekende team dat onder leiding staat van Dirk Decoen.

U kan die vreugde bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk ook nog de begroeting en bedanking van de aanwezige fans dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag, de derde, ontvangt K. Olsa Brakel op zaterdag 14 september 2024 om 14 uur KVC De Toekomst Borsbeke terwijl RWDM Girls ‘s avonds naar de regio Kortrijk trekt om er om 19u30 te voetballen tegen KdNS Heule. De week nadien op zaterdag 21 september 2024 gaat K. Olsa Brakel in de zestiende finales van de Beker van België op bezoek bij DV Bilzen United met aftrap om 15 uur. Op zaterdag 28 september 2024 op de vierde speeldag in de IP VVA speelt K. Olsa Brakel Ladies opnieuw een uitwedstrijd tegen KVE Drongen met aftrap om 15 uur. RWDM Girls speelt op die zaterdag thuis tegen Leeuw Brucom met aftrap om 16u30.