Share

Op zondag 8 september ging de Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi 2024/25 van start, de competitie in de hoogste afdeling van het Turkse vrouwenvoetbal. In de voorbije transferperiode maakte Zoe Van Eynde, de voorbije jaren een vaste waarde bij Standard in de Women’s Lotto Super League, de overstap naar Fenerbahçe, een van de topclubs in Istanbul. Het was uitkijken naar haar eerste wedstrijd in de voor haar nieuwe kleuren!

Zoe Van Eynde, rechts vooraan in het elftal van Fenerbahçe, vlak voor de start van de Turkse competitie 2024/25! Foto – (c) Fenerbahçe

Het eerste duel voor het vrouwenteam van Fenerbahçe vond plaats in het Osmanli Stadi, het Osmanli stadion van Sincan, gelegen op een goeie 30 kilometer ten zuidwesten van Ankara. De tegenstandar was Ankara Fomget GSK. Zoe Van Eynde speelde de volledige wedstrijd die door haar team gewonnen werd met 1-2. Yagmur Uraz bracht de bezoekers vroeg op voorsprong met een rake trap met links van in de zestien (0-1, 9de minuut). Na 26 minuten wedstrijd kreeg Zoe Van Eynde ook al een eerste gele kaart op Turkse bodem voor een fout op Olha Ovdiychu, de spits van de thuisclub en van het Oekraïense nationale vrouwenteam. Even over het halfuur was er dan de gelijkmaker van Fomget GSK. Olha Ovidiychu passeerde op rechts Zoe Van Eynde, ze gaf de bal voor maar die belandde via Busem Seker in de voeten van de Braziliaanse Maria Alves die van dichtbij met rechts kon binnentrappen (1-1, 34ste minuut). Iets over halfweg de tweede helft kreeg Zoe Van Eynde dan de bal rond de middellijn toegespeeld van Ece Türkoglu. Zoe controleerde en speelde de bal met links diep door naar de linkerflank waar Roselord Borgella oprukte. De international uit Haïti die de overstap maakte van het Franse Le Havre gaf vervolgens de bal met rechts voor richting het centrum van de zestien. Daar werd die weggekopt door Liubov Shmatko, een ex-international uit Oekraïne, waarna de inmiddels richting de zestien opgerukte middenvelder Ece Türkoglu de bal in één tijd met links op de slof nam en alzo het winnende doelpunt voor Fenerbahçe lukte (1-2, 73ste minuut).

De eerste winfie van het seizoen van Zoe Van Eynde met Fenerbahçe! Foto – (c) Fenerbahçe / ZVE

Fenerbahçe begon dus met een driepunter terwijl landskampioen Galatasaray hun eerste competitieduel op bezoek bij Çekmeköy Bilgidoğa Sportif SK uitgesteld zag naar woensdag 11 september 2024. De reden was dat Galatasaray in Luxemburg moest aantreden voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League. Het Europese debuut van Galatasaray werd een succes want dankzij overwinningen tegen gastteam Racing Union Luxemburg (4-1) in de halve finale en WFC BIIK Shymkent uit Kazachstan (5-0) in de finale mogen zij straks de play-offs richting groepsfase UWCL 2024/25 spelen. 

Bekijk een samenvatting van het duel Ankara Fomget GSK – Fenerbahçe dankzij Fenerbahçe TV:

Nog meegeven dat Fenerbahçe onder leiding van coach Gökhan Bozkaya de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op zaterdag 14 september 2024 om 17 uur lokale tijd speelt tegen Cekmekoy Bilgidoga, ook al een club uit het Aziatische deel van Istanbul, die overigens op woensdag 11 september 2024 dat uitgestelde openingsduel van de competitie tegen Galatasaray mag spelen.

U kan de wedstrijd Ankara Gomset GSK – Fenerbahçe volledig herbekijken via het Youtube kanaal van Fenerbahçe en daar kan U tijdens de rust ook nog even een korte voorstelling en interview met Zoe Van Eynde bekijken vanaf de tijdscode 01.05.12:

Voor nog meer over de Turkcell Kadin Futbol Süper Ligi 2024/25 ga naar:

Website Turkse Voetbalbond TFF

Voor nog meer over de kwalificatie van Galatasaray in the UEFA Women’s Champions League ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share