Share

Het vrouwenteam van RSC Anderlecht, dat zich afgelopen weekend op Malta plaatste voor de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League, zal de heenwedstrijd tegen het Noorse Valerenga afwerken in het Koning Boudewijnstadion.

Een zicht op de hoofdtribune van het Koning Boudewijnstadion! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

RSC Anderlecht zou normaal gezien op eigen veld in het Lotto Park kunnen spelen maar daar wordt er al op dinsdag 17 september 2024 competitievoetbal in de Jupiler Pro League bij de mannen gespeeld tegen KRC Genk terwijl er op zaterdag 21 september 2024 opnieuw een thuiswedstrijd geprogrammerd staat tegen Sporting de Charleroi. Daardoor moest de club op korte tijd op zoek naar een alternatief voor de thuiswedstrijd van RSCA Women in de play-offs voor deelname aan de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League 2024/25. De keuze viel op het Koning Boudewijnstadion waar het vrouwenteam in het verleden ook al wel eens Belgische competitiewedstrijden gespeeld heeft. De aftrap van RSC Anderlecht – Valerenga is op woensdag 18 september 2024 om 19u30. De terugwedstrijd zal op woensdag 25 september 2024 plaatsvinden in de Intility Arena gelegen in het oostelijke deel van Oslo met aftrap om 18u30.

RSC Anderlecht zal hier in de Intility Arena in Oslo de kwalificatie voor de groepsfase van de UWCL 2024/25 moeten afdwingen! Foto – (c) Intility Arena

Lees meer over de kwalificatie van RSC Anderlecht in de UWCL via:

Vrouwenteam.be

En over tegenstander Valerenga via:

Vrouwenteam.be

Lees over het stadion van Valerenga via:

Website Intility Arena

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Het Koning Boudewijnstadion mag later dit jaar nog meer Europese wedstrijden ontvangen want het is vanaf oktober 2024 ook de thuishaven voor de vier thuiswedstrijden van R. Union SG in de UEFA Europa League. R. Union SG ontvangt daar achtereenvolgens Bodo Glimt (ook al uit Noorwegen) op donderdag 3 oktober 2024, AS Roma op donderdag 7 november 2024, het Franse OGC Nice op donderdag 12 december 2024 en het Portugese SC Braga op donderdag 23 januari 2024.

 

Share