Share

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 stond de derde speeldag op het programma in de Women’s Lotto Super League, de Belgische eerste klasse en de Interprovinciale reeksen Voetbal Vlaanderen. In de Interprovinciale reeks ACFF was men pas aan de tweede speeldag van de nieuwe competitie toe. U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

***Eerste klasse – Speeldag 3:

Gespeeld op zaterdag 14 september 2024:

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 0-3;

KRC Genk Ladies B – OH Leuven B 1-5;

DV Bilzen United – FWS Woluwe 4-1;

Standard B – Famkes Diksmuide Oostende 3-2 (gespeeld in Oostende);

Bekijk een samenvatting met dank aan Siebe Cambier en FD Oostende:

FC Alken – RUS Loyers 0-1;

SV Zulte Waregem B – Club Brugge B 1-0;

KVK Tienen – KSV Bredene 2-1;

RSC Anderlecht B – KV Mechelen  2-0;

Het beloftenteam van SV Zulte Waregem heeft als enige nog het maximum in deze reeks: 9 op 9. Daarna volgen het beloftenteam van OH Leuven en KVK Tienen met 7 op 9. Onderaan zijn er nog 3 ploegen zonder punten en dat zjin de beloftenteams van KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies en FC Alken.

***Interprovinciale VVA – Speeldag 2:

Gespeeld op vrijdag 13 september 2024:

Eendracht Mazenzele Opwijk – FC Bosdam Beveren 0-4;

VK Ninove – Cerkelladies Brugge 11-1;

Gespeeld op zaterdag 14 september 2024:

Olsa Brakel Ladies – KVC De Toekomst Borsbeke 7-1;

Leeuw Brucom – FD Oostende B 1-3;

KHO Wolvertem Merchtem – KVE Drongen 1-1;

KdNS Heule – RWDM Girls 1-1;

K. Olsa Brakel Ladies en VK Ninove hebben na 3 speeldagen het maximum van de punten: 9 op 9. Eerste achtervolgers zijn FC Bosdam Beveren en KdNS Heule met 7 op 9. Onderaan zijn er nog 2 teams zonder punten: KVC De Toekomst Borsbeke en Cerkelladies Brugge.

***Interprovinciale VVB – Speeldag 2:

Gespeeld op vrijdag 13 september 2024:

Sporting Hasselt – VC Moldavo B 5-0;

Het beloftenteam van VC Moldavo voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

KFC Herent – KV Mechelen B 9-0;

Gespeeld op zaterdag 14 september 2024:

VVC Brasschaat – K. Lierse SK 3-1;

Kontich – Miecroob Veltem 4-4;

Gespeeld op zondag 15 september 2024:

K. Olympia Wijgmaal – K. Loenhout SK 0-3;

Patro Eisden MM Ladies en KVK Svelta Melsele waren bye;

3 ploegen hebben na 2 speeldagen nog het maximum van 6 op 6 en dat zijn KFC Herent, KVK Svelta Melsele en VVC Brasschaat. Sporting Hasselt is vierde met 6 op 9. Kontich en Miecroob Veltem hebben 4 op 9. Patro Eisden MM Ladies is 7de maar met het maximum van 3 op 3. Loenhout SK heeft als 8ste in de rangschikking 3 op 9. Op de 9de plaats vinden we het beloftenteam van KV Mechelen met 1 op 6 en op de 10de plaats vinden we achtereenvolgens Olympia Wijgmaal, Lierse SK en het beloftenteam van VC Moldavo met 1 op 9.

***Interprovinciale ACFF – Speeldag 2:

Gespeeld op zaterdag 14 september 2024:

Het beloftenteam van FWS Woluwe! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

FWS Woluwe B – CS Pays Vert Ostiches-Ath 1-2;

CS Pays Vert Ostiches-Ath voor hun wedstrijd in het Fallonstadion van Woluwe! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / KVH

Sibret – ASE De Chastre 3-2;

FC Irlande Auderghem – RFC de Liège 1-4;

Blije gezichten bij RFC de Liège na de overwinning op bezoek bij Irlande Auderghem! Foto – (c) Fb RFC Liège Dames

Ren. AEC Mons Ladies – Sporting de Charleroi 8-0;

Het vrouwenteam van RAAL La Louvière! Foto – (c) Vrouwenvoetbabl.be / MaMPict

RAAL La Louvière Women – R. Union SG 6-0;

Het vrouwenteam van R. Union SG voor de wedstrijd op bezoek bij RAAL La Louvière! Foto – (c) Vrouwenvoetbal.be / MaMPict

Gespeeld op zondag 15 september 2024:

RAS Jodoigne – RCS Sart-Tilman 2-2;

Ren. AEC Mons, RAAL La Louvière Women en RFC de Liège hebben na twee speeldagen het maximum van de punten 6 op 6. Sibret volgt als vierde met 4 op 6. Twee teams hebben nog geen enkel punt het zijn FC Irlande Auderghem en Sporting de Charleroi.

Bekijk een van de doelpunten in RAAL La Louvière Women – R. Union SG dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk ook nog deze reportage van Nathalie Dumont en Antenne Centre TV Sport:

Website Antenne Centre TV Sport

***Women’s Lotto Super League – Speeldag 3:

Gespeeld op zaterdag 14 september 2024:

SV Zulte Waregem – Club YLA 0-4;

Stefanie Da Eira (Club YLA) probeert Nicky Van den Abbeele (SV Zulte Waregem) op het verkeerde been te zetten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KVC Westerlo Ladies – KAA Gent Ladies 2-0;

OH Leuven Women – KRC Genk Ladies 3-0;

Standard – RSC Anderlecht wordt op een latere datum gespeeld vanwege de UWCL-campagne van de Belgische landskampioen.

***OH Leuven Women is na drie duels leider met het maximum van de punten: 9 op 9. KAA Gent Ladies en KVC Westerlo Ladies, dat voor het eerst een thuiswedstrjid won in de Women’s Lotto Super League, hebben allebei 6 op 9. RSC Anderlecht heeft 3 punten op 3, Club YLA en Standard hebben 3 op 6. KRC Genk Ladies en SV Zulte Waregem sluiten de rij met 0 op 9.

De ploegfoto voor de eerste thuiswedstrijd van Fenerbahçe met rechts vooraan Zoe Van Eynde! Foto – (c) Fenerbahçe

***Zoe Van Eynde (ex-Standard) won in de Turkse competitie, de Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi 2024/25, ook het tweede duel met haar club Fenerbahçe. Ze stond aan de aftrap bij Fenerbahçe in de thuiswedstrijd tegen Cekmeköy Bilgidoga en speelde de volledige eerste helft Nadat titelverdediger Galatasaray daar afgelopen woensdag voor de inhaalwedstrijd van de eerste speeldag met 0-11 ging winnen deed Fenerbahçe nu nog beter want het won met maar liefst 13-0 tegen Cekmeköy Bilgidoga, een nieuwkomer op het hoogste niveau. Bij de rust was het al 6-0. Fenerbahçe start aan de competitie met 6 op 6, Ook Trabzonspor en Beylerbeyi hebben voorlopig 6 op 6. Galatasaray kwam dit weekend niet in actie vanwege het duel in de tweede ronde van de UEFA Women’s Champions League op donderdag 19 september 2024 thuis tegen Slavia Praag. De thuiswedstrijd tegen Ünye KSK werd daarom uitgesteld naar woensdag 16 oktober 2024!

Bekijk alle doelpunten van Fenerbahçe tegen Cekmekö Bilgidoga dankzij FBTV:

Bekijk de goals van Galatasaray op bezoek bij Cekmeköy Bilgidoga dankzij Galatasaray:

Lees nog meer over Fenerbahçe via:

Website Fenerbahçe

***In Italië noteerden we op zondag 15 september 2024 het eerste competitiedoelpunt bij Inter Milaan van Tessa Wullaert. Op bezoek bij Napoli ging Inter met een 1-0-achterstand rusten na een knap doelpunt in de toegevoegde tijd van de Zweedse Marija Banusic (45ste + 3′ minuut). Diep in de tweede helft sloeg Inter echter terug met doelpunten van achtereenvolgens Michela Cambiaghi met een kopbal op aangeven van de ingevallen Annamaria Serturini (1-1, 70ste minuut), Tessa Wullaert met een poging van in de zestien met rechts (1-2, 79ste minuut), opnieuw een kopbal van Annamaria Serturini (84ste minuut) en een ongewilde owngoal van de Deense Matilde Lundorf Skovsen nadat een schot van Elisa Polli door Doris Bacic (ex-RSC Anderlecht) werd afgeweerd (1-4, 89ste minuut). Tessa Wullaert werd na 86 minuten vervangen door Katie Bowen uit Nieuw-Zeeland, Marie Detruyer bleef de volledige wedstrijd op de bank. Op zaterdag 14 september 2024 speelde Sassuolo op bezoek bij titelverdediger AS Roma 1-1-gelijk na doelpunten van Manuela Giugliano (1-0, 15de minuut) en van de Schotse Lana Clelland (1-1, 16de minuut). Davina Philtjens, die een gele kaart kreeg, en Kassandra Missipo speelden de volledige wedstrijd. Elena Dhont zat niet in de selectie.

Bekijk de samenvatting van Napoli – Inter met het doelpunt van Tessa Wullaert dankzij FIGC TV:

***In Duitsland won Werder Bremen thuis met 2-0 tegen Turbine Potsdam waardoor het aan het seizoen begint met 4 op 6 na een gelijkspel op de openingsdag op bezoek bij VfL Wolfsburg. Diede Lemey bleef op de bank bij de thuisploeg waar de Zwitserse Livia Peng in doel staat. Hoffenheim, dat aan het seizoen begon met een overwinning op bezoek bij SGS Essen (1-2) speelt op maandagavond thuis tegen SC Freiburg! Mits een overwinning kan Hoffenheim naast Bayern München aan de leiding komen want de titelverdediger heeft voorlopig als enige het maximum van 6 op 6. 

Bekijk foto’s van de derde speeldag in de Women’s Lotto Super League via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share