Share

Op de tweede speeldag in de Interprovinciale reeks ACFF kreeg RAAL La Louvière Women voor hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen het bezoek van R. Union SG, dat op de eerste speeldag thuis de punten deelde met Sibret. RAAL La Louvière Women begon aan het seizoen met een uitoverwinning op bezoek bij Sporting de Charleroi.

Bekijk het opwandelen en de aftrap vooraf dankzij Vrouwenteam TV:

Het was uitkijken naar de eerste thuiswedstrijd van RAAL La Louvière Women onder leiding van coach Guillaume Dinant want de club van voorzitter Salvatore Curaba wil vooruit. Daarom had het met maar liefst drie speelsters die overkwamen van een team uit de Women’s Lotto Super League (Camille Dinjart en Marie Bougard van FWS Woluwe en Charlotte Catinus van Sporting de Charleroi) fors geïnvesteerd. In laatste instantie maakte ook ex-Belgian Red Flame Anaëlle Wiard nog de overstap van R. Union SG naar RAAL La Louvière en dan weet iedereen dat het de club menens is wat dit project betreft.

Bekijk het openingsdoelpunt van Margot Cartage na een assist van Anaëlle Wiard dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het tweede doelpunt van Anaëlle Wiard na een assist van Charlotte Catinus dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het derde doelpunt van Alessia Teresi opnieuw na een assist van Anaëlle Wiard dankzij Vrouwenteam TV:

RAAL La Louvière Women stond dus bij de rust al met 3-0 voor nadat het ook nog de paal had getroffen via Charlotte Catinus (33ste minuut) en de lat na een vrije trap van Camille Dinjart (43ste minuut). In de tweede helft scoorde RAAL La Louvière Women nog drie keer dankzij een zuivere hattrick van Charlotte Catinus!

Bekijk het vierde doelpunt van Charlotte Catinus dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het vijfde doelpunt van Charlotte Catinus dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk het zesde doelpunt van Charlotte Catinus na een assist van Camille Dinjart dankzij Vrouwenteam TV:

RAAL La Louvière Women won dus uiteindelijk met 6-0 thuis tegen R. Union SG waardoor het na 2 speeldagen het maximum van de punten heeft (6 op 6) en een doelsaldo van 9-0. R. Union SG begon met een 1 op 6, het scoorde voorlopig 2 keer en het kreeg inmiddels al 8 doelpunten tegen.

Luister naar Charlotte Catinus (RAAL La Louvière Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anaëlle Wiard (RAAL La Louvière Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Na afloop van de wedstrijd waarin RAAL La Louvière Women verdiend won was er natuurlijk euforie bij het team dat onder leiding staat van Guillaume Dinant.

U kan die vreugde bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

En bekijk ook nog de teamwinfie dankzij Vrouwenteam TV:

Voor beide teams volgt in het komende weekend op zaterdag 21 september 2024 een wedstrijd in de zestiende finales van de Beker van België. RAAL La Louvière Women gaat op bezoek bij eersteklasser VC Moldavo, R. Union SG moet ook uit spelen bij een eersteklasser namelijk KVK Tienen. Beide wedstrijden worden afgetrapt om 15 uur!

Luister ook nog naar Raymond Loose (coach R. Union SG) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag, de derde, gaat RAAL La Louvière Women op zaterdag 28 september 2024 om 15 uur op bezoek bij ASE De Chastre terwijl R. Union SG een dag later op zondag 29 september 2024 om 17 uur thuis speelt tegen Ren. AEC Mons Ladies, dat voorlopig ook 6 op 6 heeft. De week nadien op zaterdag 5 oktober 2024 speelt R. Union SG de derby op bezoek bij het beloftenteam van FWS Woluwe met aftrap om 15 uur. RAAL La Louvière ontvangt op die dag om 18 uur RFC de Liège, dat na 2 speeldagen ook een 6 op 6 behaalde.

Lees nog meer over de plannen van voorzitter Salvatore Curaba van RAAL La Louvière via:

Vrouwenteam.be

Bekijk nog alle uitslagen van de 2de speeldag in de reeks IP ACFF via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share