Share

Op vrijdag 27 september 2024 werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League 2024/25. Ook bij deze vierde editie wordt het er een zonder een Belgisch team bij de laatste zestien want landskampioen RSC Anderlecht werd in de tweede ronde uitgeschakeld.

Lira Alusha (toen nog beter bekend onder de naam Fatmire Bajramaj) tijdens de finale van 2011 op Craven Cottage met Turbine Potsdam tegen Olympique Lyonnais! Foto – (c) Sportpix.be / Joke Vuylsteke / David Catry

Het was ex-Duits international Lira Alushi die samen met Nadine Kessler en David Gough de loting mocht verrichten en die gaf volgend resultaat:

In groep A mag achtvoudig winnaar en Frans landskampioen Olympique Lyonnais het opnemen tegen tweevoudig winnaar VfL Wolfsburg, de club die de voorbije 11 jaar ook de beker won in Duitsland, en tegen AS Roma, de kampioen van Italië, en Galatasaray, het eerste team uit Turkije dat als titelhouder zo ver geraakte.

In groep B krijgen we een heruitgave van vorig seizoen met zowel Chelsea (Engels landskampioen) als Real Madrid in dezelfde groep. Het zijn twee teams die er altijd bij zijn geweest. Zij krijgen het gezelschap van twee debutanten namelijk FC Twente, de kampioen van Nederland, en Celtic, het eerste team uit Schotland dat als titelhouder de groepsfase bereikte.

In groep C hebben we met Bayern München, de Duitse landskampioen. Zij zitten in een groep met Arsenal, in Engeland winnaar van de League Cup vorig seizoen, en Juventus. De andere landskampioen in deze groep komt uit Noorwegen namelijk Valerenga!

In groep D tenslotte mag titelverdediger FC Barcelona het opnemen tegen nieuwkomers Manchester City en Hammarby, de landskampioen van Zweden. Daarnaast vinden we in deze groep ook SKN Sankt Pölten, de kampioen van Oostenrijk, terug.

De groepswinnaar en de tweede in elke groep gaan door naar de kwartfinales die worden gespeeld in maart 2025, de halve finales staan in april 2025 op het programma en de finale van het seizoen 2024/25 is eind mei volgend jaar in Lissabon.

Het volledige wedstrijdschema van deze groepsfase 2024/25 zal op zaterdag 28 september 2024 bekend worden gemaakt.

***De speeldata van de groepsfase 2024/25 zijn:

Speeldag 1: dinsdag 8 en woensdag 9 oktober 2024;

Speeldag 2: woensdag 16 en donderdag 17 oktober 2024:

Speeldag 3: dinsdag 12 en woensdag 13 november 2024;

Speeldag 4: woensdag 20 en donderdag 21 november 2024:

Speeldag 5: woensdag 11 en donderdag 12 december 2024:

Speeldag 6: dinsdag 17 en woensdag 18 december 2024;

Voor nog meer over de loting ga naar:

Website UEFA.com – UWCL Group Stage 2024/25

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share