Share

Terwijl het beloftenteam van SV Zulte Waregem met het maximum van de punten aan de leiding staat in de eerste klasse van het Belgische vrouwenvoetbal loopt het minder bij het A-team van Essevee Women in de Women’s Lotto Super League. Na de start met een 0 op 15 heeft coach Bert Dhont in onderling overleg met de club en om extra sportieve redenen beslist om de samenwerking te beëindigen.

Bert Dhont stond op de eerste speeldag even op voorsprong met SV Zulte Waregem op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De ex-speler van SK Beveren, Germinal Beerschot en KV Mechelen die al op het einde van vorig seizoen met volle overgave aan zijn job bij SV Zulte Waregem was begonnen heeft het op dit moment te druk met zijn werk naast het voetbal. In die mate zelfs dat er na diepgaande en intensieve gesprekken beslist werd om afscheid te nemen. Bert is een coach die zich telkens voor 100 procent wil inzetten maar vandaag is dit zowel fysiek als mentaal niet haalbaar vanwege Bert zijn werk naast het voetbal, zo luidde de mededeling. Bert Dhont zegt de club dus vaarwel. Hij wil alle speelsters en clubmedewerkers bedanken voor hun vertrouwen en de inzet de voorbije maanden.

SV Zulte Waregem gaat dus op zoek naar een vervanger terwijl de overige stafleden voorlopig de dagelijkse werking overnemen.

SV Zulte Waregem speelt nu zaterdag 12 oktober 2024 thuis op The Farm tegen KVC Westerlo Ladies met aftrap om 16 uur. De week nadien op zaterdag 19 oktober 2024 ontvangt Essevee Women in de Elindus Arena Standard! De aftrap dan is om 13u30!

Bekijk hoe je tickets kan kopen voor het duel van SV Zulte Waregem tegen Standard via:

Website SV Zulte Waregem

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Het beloftenteam van SV Zulte Waregem speelt op zaterdag 12 oktober 2024 in eerste klasse thuis tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht. De aftrap is om 18u30 dus kort na het duel in de Women’s Lotto Super League tussen SV Zulte Waregem en KVC Westerlo.

 

 

Share