Op dinsdag 8 oktober 2024, de dag dat de groepsfase in de UEFA Women’s Champions League van start ging, speelde landskampioen RSC Anderlecht de inhaalwedstrijd van de tweede speeldag tegen bekerhouder Club YLA. U kan hieronder een samenvatting van dit duel bekijken.

Bekijk de samenvatting met dank aan RSC Anderlecht / Mauve TV:

RSC Anderlecht won dus met 2-0 nadat het bij de rust nog 0-0 stond alhoewel beide teams de lat troffen. Eerst ging een hoekschop van Davinia Vanmechelen op de bovenkant van de lat, even later was het Silke Vanwynsberghe die eveneens na een hoekschop maar nu van iets dichterbij de bal ook op de bovenkant van de lat zag vallen. Rania Boutiebi verraste bijna Aude Waldbillig en aan de andere kant redde Lyndsey Van Belle nog een bal op de lijn toen Sejde Abrahamsson de bal onder druk van Luna Vanzeir tegen Jorijn Covent had getrapt en het zo bijna een owngoal werd. Kort voor de rust tikte de Brugse goallie nog een vrije trap van Laura De Neve in hoekschop. De doelpunten vielen na het uur, eerst via Ludmila Matavkova die met rechts in volley een voorzet van Stefania Vatafu binnentrapte (62ste minuut). Tegen het einde van de wedstrijd was het mooi Frans samenspel die voor de eindstand zorgde. Laurie Teinturier zette een één-twee op met Amélie Delabre en de ex-speelster van Guingamp trapte aan de tweede paal de bal in één tijd tegen de netten (2-0, 84ste minuut).

Lyndsey Van Belle (Club YLA) kan hier Laurie Teinturier en RSC Anderlecht nog afstoppen maar op het einde vn de wedstrijd stond het wel 2-0! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Door deze overwinning klom vrouwelijk paars-wit naar de tweede plaats met nu 12 op 12, op 4 punten van leider OH Leuven Women dat voorlopig 16 op 18 telt en 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. Club YLA blijft voorlopig zesde met nu 6 punten op 18. Club YLA speelt nu vrijdag 11 oktober 2024 al de 7de competitiewedstrijd van het seizoen op bezoek bij KRC Genk Ladies met aftrap om 20u30. RSC Anderlecht ontvangt op zaterdag 12 oktober 2024 OH Leuven Women in de topaffiche van de 7de speeldag.

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond RSC Anderlecht – Club YLA via:

PS: Op de openingsavond van de groepsfase van de UWCL noteerden we volgende resultaten. In groep A noteerden we thuisoverwinningen voor Olympique Lyonnais tegen Galatasaray 3-0 en voor AS Roma tegen VfL Wolfsburg 1-0. In groep B haalde Chelsea het op Stamford Bridge tegen Real Madrid 3-2 en won FC Twente op bezoek bij Celtic met 0-2!