Een dag na de sterke prestaties van de Belgische clubs in de UEFA Europa League bij de mannen stond de 19de speeldag in de Super League op het programma met als hoofdaffiche KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht. De vraag was uiteraard of de vrouwelijke Buffalo’s een dag na de overwinning van KAA Gent in de Ghelamco Arena tegen Tottenham Hotspur hetzelfde konden doen tegen het team van trainer Patrick Wachel.

Scheidsrechter Tina Tyteca moest in laatste instantie afzeggen voor de wedstrijd in Oostakker zodat Valerie Uyttesprot, die aangeduid was als assistent-scheidsrechter, uiteindelijk floot terwijl Farid Goreishvand, de trainer van het beloftenteam van KAA Gent Ladies, uiteindelijk na enkele minuten in het duel de lijn kwam doen.

Een ongebruikelijk trio had de leiding tijdens KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht in de Super League! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

KAA Gent Ladies had in dit duel de betere kansen maar het wist die vooral in de eerste helft niet te benutten. Na de rust scoorde RSC Anderlecht na een stilstaande fase vanop rechts genomen door Laura De Neve en in doel getikt door Ella Van Kerkhoven (0-1, 60ste minuut). Ines Fernandez Gonzalez, die bij vrouwelijk paars-wit verrassend in het doel stond ter vervanging van Diede Lemey, hield daarna de overwinning van de bezoekers overeind met enkele bijzonder knappe reddingen terwijl Charlotte Tison nog de lat trof voor RSC Anderlecht!

In Angleur viel KRC Genk Ladies na een kwartier met tien na de uitsluiting van Amber Tysiak voor een fout op Sanne Schoenmakers. In de meerderheid en na de invalbeurt van debutante Lisa Petry voor Laura Gorniak maakte Standard vervolgens in het tweede kwartier het verschil dankzij een vrije trap van Aline Zeler (1-0) en een dubbel van Sanne Schoenmakers (2-0 en 3-0)! Riete Loos scoorde nog voor het halfuur met een knap schot in de kruising tegen voor KRC Genk Ladies (3-1) terwijl Yuna Appermont nog voor de rust de eindstand op het bord zette (4-1).

Bekijk de doelpunten uit dit duel met dank aan Sportbeat:

Dit waren alle uitslagen:

Super League – 19de speeldag:

Standard – KRC Genk Ladies 4-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 17′ Aline Zeler via Genkse voet 1-0, 20′ Sanne Schoenmakers 2-0, 28′ Sanne Schoenmakers 3-0, 29′ Riete Loos 3-1, 38′ Yuna Appermont 4-1.
Rode kaart: 15′ Amber Tysiak (KRC Genk Ladies).

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 0-1 (rust: 0-0);

Doelpunt: 60′ Ella Van Kerkhoven 0-1.

Jupiler Pro League – 1A:

KVC Westerlo – Club Brugge 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 16′ Silvère Ganvoula 1-0, 72′ Nemanja Miletic 1-1 owngoal, 83′ Hans Vanaken 1-2.

Proximus League – 1B:

Lommel United – Lierse 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 25′ Toon Lenaerts 0-1 owngoal, 63′ Wouter Corstjens 1-1.

Nederland – Eredivisie Vrouwen:
Telstar – FC Twente (Lenie Onzia) 2-7 (rust: 2-3);
PEC Zwolle – Ajax (Davina Philtjens) 0-5 (rust: 0-1);
PSV – Achilles ’29 5-0 (rust: 2-0);
Vanity Lewerissa scoorde de 4-0 voor PSV!

Op zaterdag 18 februari 2017 speelt ADO Den Haag nog thuis tegen SC Heerenveen (Jassina Blom). Een samenvatting van dit duel is op zaterdagavond te zien in de uitzending van Studio Sport bij NPO 3!

***Duitsland – Bundesliga Mannen – 21ste speeldag***

FC Augsburg – Bayer 04 Leverkusen 1-3
De 0-1 van Karim Bellarabi in de 23ste minuut was het 50.000ste doelpunt ooit in de Bundesliga!

Bundesliga.de
en via:
Kicker

PS: In de heenwedstrijden van de 1/16de finales van de UEFA Europa League op donderdag 16 februari 2017 won KAA Gent tegen Tottenham Hotspur met 1-0, won RSC Anderlecht eveneens tegen Zenit Sint-Petersburg met 2-0 en speelde KRC Genk 2-2 gelijk op bezoek bij het Roemeense Astra Giurgiu.

Bekijk ook nog de 2 doelpunten in het oefenduel België – Denemarken U17 van dinsdag 14 februari 2017 met dank aan de KBVB: