Op zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017 hebben bijna alle Belgian Red Flames die in het buitenland aktief zijn gescoord. Dat gebeurde op zaterdag al in Zweden en op zondag in Duitsland en in Frankrijk!

In Zweden speelde Kristianstads DFF, het team van Belgian Red Flames Lorca Van De Putte en Tine Schryvers, in de achtste finale van de beker thuis tegen Kungsbacka, een team dat een reeks lager speelt. Tine Schryvers opende na 41 minuten de score (1-0) en een minuut later verdubbelde Amanda Edgren al naar 2-0 meteen de ruststand. Alice Nilsson lukte na 68 minuten de 3de goal voor KDFF (3-0) dat zich zo verzekerde van een plaatsje in de kwartfinales! Tine Schryvers mocht na 69 minuten gaan rusten terwijl Lorca Van De Putte in de 80ste minuut gewisseld werd!

In Frankrijk voegde Janice Cayman twee goals toe aan haar al indrukwekkend doelpuntentotaal in de Franse beker waarbij de teller nu op 12 staat in 16 bekerwedstrijden. De Belgian Red Flame scoorde in de 12de en 15de minuut de 0-2 en de 0-3 voor Montpellier op bezoek bij Domont FC, een club uit de Division Honneur, in de 1/8ste finales van de Franse beker. Janice Cayman werd bij de rust toen het al 0-7 stond afgelost door Marie Charlotte Léger die zelf ook nog eens 3 doelpunten scoorde en zo de 0-16-eindstand op het bord zette! Vermelden we dat de Zweedse international Stina Blackstenius de beste schutter was in dit duel met 4 treffers! Bij de laatste 8 zitten naast Montpellier, bekerhouder Lyon, PSG, Soyaux, Saint-Etienne, Juvisy, Rodez (allemaal clubs uit de D1 Féminine) en Hénin-Beaumont als enige club die op het derde niveau speelt!

Gouden Schoen 2016 Tessa Wullaert lukte tegen SC Sand haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor VfL Wolfsburg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In Duitsland tenslotte lukte Sparkle 2015 en Gouden Schoen 2016 Tessa Wullaert haar eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor VfL Wolfsburg! Op de 12de speeldag zorgde ze thuis tegen SC Sand voor de 2-0 na 31 minuten. De Zwitserse Lara Dickenmann had Wolfsburg al na 3 minuten op voorsprong gezet op aangeven van de Belgian Red Flame! Na de rust liep Wolfsburg eerst verder uit tot 4-0 na een owngoal van Claire Savin die een harde voorzet van Tessa Wullaert vanop rechts over de grond wou wegwerken (3-0, 56ste minuut) en een doelpunt van de Ijslandse international Sara Björk Gunnarsdottir (4-0, 62ste minuut) vooraleer Nina Burger in de 80ste minuut de eer redde voor de bekerfinalist van vorig seizoen SC Sand (4-1). VfL Wolfsburg komt in de stand met nu 29 punten uit 12 wedstrijden terug tot op 1 punt van leider Turbine Potsdam, dat het voorbije weekend niet in actie kwam. Bayern München, dat met 2-3 won op bezoek bij SC Freiburg is 3de op 2 punten van de leider met eveneens een wedstrijd meer gespeeld. FF USV Jena, de club van de revaliderende Belgische doelvrouw Justien Odeurs deelde thuis de punten met Bayer 04 Leverkusen. Op het Ernst-Abbe Sportfeld in Jena werd het 1-1.