Share

Het is het jaar van het Belgische vrouwenvoetbal en dat is nu ook in de UEFA Europa League te merken. Nadat zowel RSC Anderlecht, KAA Gent en KRC Genk Europees de zestiende finales overleefden tegen respectievelijk Zenit Sint Petersburg, tegen Tottenham Hotspur op Wembley en thuis tegen het Roemeense Astra Giurgiu was het uitkijken naar de loting voor de achtste finales.

Die zorgde voor het tweede Belgische onderlinge duel in de geschiedenis van het Europese clubvoetbal. Nadat KV Mechelen en RSC Anderlecht mekaar in het seizoen 1988-89 troffen in de achtste finales van de Beker voor Bekerwinnaars (Europacup II) (KV Mechelen dat toen Europees bekerhouder was in die competitie won zowel thuis met 1-0 als uit met 0-2) zijn het nu de twee ploegen die mekaar op zaterdag 25 februari 2017 in de Super League ook ontmoeten met hun vrouwenvoetbalteams! U raadt het al het gaat over KAA Gent en KRC Genk met de eerste ontmoeting in de Ghelamco Arena op donderdag 9 maart 2017 om 21 uur 05 en de terugwedstrijd in Genk op donderdag 16 maart 2017 om 19 uur! Ook voor RSC Anderlecht was er een link met het vrouwenvoetbal. Net nu de Belgian Red Flames op het punt staan om naar de Cyprus Women’s Cup te vertrekken lootte het team van trainer René Weiler Apoel Nicosia, dat het GSP Stadion als thuishaven heeft. RSC Anderlecht speelt daar op donderdag 9 maart 2017 om 19 uur. Ze zullen dus net te laat zijn om de Belgian Red Flames aan het werk te kunnen zien!

Bekijk de beelden van de terugwedstrijd RSC Anderlecht – KV Mechelen in 1988/89 met commentaar van Alain Coninx op toen nog de Belgische Radio en Televisie:

Dit was de volledige loting voor de achtste finales van de UEFA Europa League 2016-17:
Celta de Vigo – FK Krasnodar;
Apoel Nicosia – RSC Anderlecht;
Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach;
Olympique Lyonnais – AS Roma;
FK Rostov – Manchester United;
Olympiakos – Besiktas;
KAA Gent – KRC Genk;
FC Kopenhagen – Ajax

Heenwedstrijden op donderdag 9 en terugwedstrijden op donderdag 16 maart 2017.

De kwartfinales met zeker één Belgisch clubteam staan op donderdag 13 en 20 april 2017 op het programma.
De halve finales zijn voor donderdag 4 en 11 mei 2017.
De finale is op woensdag 24 mei 2017 in de Friends Arena in het Zweedse Solna (Stockholm).

Voor meer over de 20ste speeldag in de Super League:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de Cyprus Women’s Cup 2017:
Cyprus Women’s Cup 2017

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share