Share

In de Duitse Bundesliga werd op zondag 26 februari 2017 de 13de competitiewedstrijd gespeeld. Gouden Schoen Tessa Wullaert moest met haar club VfL Wolfsburg op bezoek bij Bayer 04 Leverkusen, een team dat dit jaar niet echt uit de degradatiezorgen raakt.

Maar in het begin van de wedstrijd viel daar weinig van te merken. De thuisploeg kwam bijzonder gedreven uit de kleedkamer en greep de bezoekers meteen bij de keel. Na 9 minuten wedstrijd viel het eerste doelpunt echter aan de overkant toen de Zwitserse Lara Dickenmann de Duitse Olympisch kampioene Alexandra Popp bediende die knap het openingsdoelpunt lukte (0-1, 9de minuut). Vier minuten later was het opnieuw raak toen na een hoekschop Alexandra Popp de bal tot bij de Zweedse Nilla Fischer kopte en zij voor de verdubbeling van de voorsprong zorgde (0-2, 13de minuut). Daarna kwam de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert een paar keer in beeld. Eerst werd een poging nog gekeerd in hoekschop, vervolgens kwam ze net niet bij de bal na een actie van Dickenmann en Popp en dan trapte ze op aangeven van Elise Bussaglia naast het doel. Iets meer dan tien minuten voor de rust zorgde Turid Knaak voor de aansluitingstreffer na een schot met links dat via de paal in doel ging (1-2, 34ste minuut) en vervolgens gaf Tessa Wullaert nog een voorzet waarbij Lara Dickenmann maar net niet bij kon waarna even later het omgekeerde gebeurde en de Belgische Gouden Schoen naast mikte.

Alexandra Popp lukte 2 doelpunten voor VfL Wolfsburg in Leverkusen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

In de tweede helft bleef VfL Wolfsburg domineren en dat werd door de Française Elise Bussaglia met een prachtig schot in de hoek bevestigd (1-3, 54ste minuut). Even over het uur was het dan tijd voor een dubbele wissel waarbij de Noorse Caroline Hansen de Belgische Tessa Wullaert afloste en de Zwitserse Vanessa Bernauer in de plaats kwam van Anja Mittag. In het laatste kwartier begon de Duitse bekerwinnaar dan aan een doelpuntenfestival met bij de afwerking Vanessa Bernauer (1-4, 76ste minuut) op aangeven van Lara Dickenmann, Babett Peter (1-5, 82ste minuut), Alexandra Popp met haar tweede van de namiddag (1-6, 83ste minuut), de pas 3 minuten ingevallen Emily van Egmond (1-7, 86ste minuut) en Caroline Hansen (1-8, 87ste minuut). Door deze overwinning wordt VfL Wolfsburg nu voorlopig leider in de Bundesliga want in de vooravondwedstrijd kwam herfstkampioen Turbine Potsdam niet verder dan een 1-1-gelijkspel op bezoek bij 1.FFC Frankfurt waar Jackie Groenen in de basis stond. De doelpunten daar werden gescoord door Mandy Islacker (1-0, 28ste minuut) en de Zwitserse international Lia Wälti (1-1, 37ste minuut). VfL Wolfsburg heeft nu 32 punten uit 13 duels, Turbine Potsdam 31 punten uit 12 duels. Het speelt op zondag 12 maart 2017 nog de inhaalwedstrijd thuis tegen Hoffenheim!

Bayern München blijft derde in de stand met nu 31 punten uit 13 duels nadat het thuis tegen FF USV Jena, het team van de revaliderende Justien Odeurs, een 0-1-achterstand omzette in een 2-1-overwinning. Doelvrouw Manuela Zinsberger bracht de bezoekers met een owngoal op voorsprong (0-1, 38ste minuut) maar via een dubbel van de ingevallen Vivianne Miedema (1-1, 65ste en 2-1, 70ste minuut) werden de 3 punten toch nog thuis gehouden.

Verder moeten we ook nog de eerste competitieoverwinning van het seizoen vermelden van Borussia Mönchengladbach op bezoek bij SC Sand waar het 0-1 werd. Liv Aerts (ex-KAA Gent Ladies) viel daar na de rust in en Sandra Starmanns lukte even over het uur het winnende doelpunt (0-1, 62ste minuut). De andere 2 duels op de 13de speeldag eindigden op een gelijkspel: MSV Duisburg – SC Freiburg 3-3 en Hoffenheim – Essen 1-1.

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans rond Bayer 04 Leverkusen – VfL Wolfsburg:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

Share