Afgelopen zaterdag 24 oktober 2015 stond in derde klasse A de topaffiche tussen de ongeslagen leiders KSK Voorwaarts Zwevezele en K.Soc. Maria-ter-Heide op het programma. Het werd een knotsgekke wedstrijd met een ruime publieke opkomst.

Manon De Bart (14), hier in duel met Aafke Den Ridder (6), zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong! Foto - David Catry

Manon De Bart (14), hier in duel met Aafke Den Ridder (6), zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong! Foto – David Catry

De thuisploeg met als coach Geert Vanhevel (ex-Dames VK Egem, Harelbeke) beschikt over een jonge selectie met enkele talentvolle speelsters en het kwam al vroeg op voorsprong na een hoekschop die uiteindelijk via Manon De Bart werd afgerond (1-0, 11de minuut). Maar Maria-ter-Heide kwam snel langszij. Thais Oosters bediende Mariska Hufkens die de bal knap in de hoek trapte (1-1, 19de minuut). De bezoekers hadden het lastig met de snelle spitsen van Zwevezele en op het halfuur trok Aafke Den Ridder (ex-Beerschot en R. Antwerp FC Ladies) aan de noodrem met een onmiddellijke rode kaart tot gevolg. De numerieke minderheid had voorlopig echter geen gevolgen op het scorebord.

Stephanie Ehlen (rechts) komt Mariska Hufkens (5) feliciteren voor het eerste doelpunt van Maria-ter-Heide! Foto - David Catry

Stephanie Ehlen (rechts) komt Mariska Hufkens (5) feliciteren voor het eerste doelpunt van Maria-ter-Heide! Foto – David Catry

Na de rust kwam het team van coach Tom Van Lommen (ex-Massenhoven) zelfs op voorsprong. Cathy De Bel bediende, na een knappe actie op de rechterflank, Mariska Hufkens die de bal dit keer hard binnen schoot (1-2, 48ste minuut). Maria-ter-Heide zou echter kort nadien nog een speelster met een rode kaart naar de kleedkamers zien vertrekken. Emily Van Loon kreeg immers een tweede gele kaart (53ste minuut). Het leverde Zwevezele veel balbezit, een schot op de lat en tal van gemiste kansen op maar het doelpunt viel een kwartier voor tijd aan de overkant. Bij een tegenprik bediende Hanne Franken, sterk aan de bal, Mariska Hufkens en de aanvoerster van Maria-ter-Heide stifte dit keer via de deklat heerlijk binnen (1-3, 75ste minuut). Voorwaarts Zwevezele gaf zich echter nog niet gewonnen en het ging nog driftig op zoek naar goals. Maar de doelvrouw en de acht nog op het veld aanwezige speelsters van Maria-ter-Heide keerden de bal van de lijn of werkten pogingen van de thuisploeg nog net op tijd weg. In de slotfase moesten ze nog slechts één doelpunt toestaan van Nele Debyser (2-3, 88ste minuut). De groen-witten bleven zo met 9 tegen 11 overeind voor een unieke prestatie na een onwaarschijnlijk scenario!

Derde klasse A – 8ste speeldag:
KSK Voorwaarts Zwevezele – K. Soc. Maria-ter-Heide 2-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 11′ Manon De Bart 1-0, 19′ Mariska Hufkens 1-1, 48′ Mariska Hufkens 1-2, 75′ Mariska Hufkens 1-3, 88′ Nele Debyser 2-3.
Rode kaarten: 30′ Aafke Den Ridder (Maria-ter-Heide), 53′ Emily Van Loon (Maria-ter-Heide) (deze laatste na 2 gele kaarten).

SK Staden – KWS Desselgem 3-1.

Maria-ter-Heide is na het winnen van de topper nu alleen leider met 22 punten uit 8 wedstrijden. Zwevezele wordt op de tweede plaats bijgehaald door YR KV Mechelen. Beide clubs hebben 19 punten.