Tessa Wullaert, de allereerste winnares van Sparkle en van de Gouden Schoen in het Belgische vrouwenvoetbal, is ook de eerste speelster die 30 doelpunten lukte voor de Belgian Red Flames.

Ze maakte dit aantal vol met haar goal op woensdag 8 maart 2017 in de wedstrijd voor de 7de plaats op de Cyprus Women’s Cup in Larnaca tegen Oostenrijk. Dat was overigens al haar 53ste interland voor België. Tessa Wullaert scoorde haar eerste doelpunt voor het Belgische A-team op zaterdag 20 augustus 2011 toen ze als speelster van SV Zulte Waregem bij de toen nog Rode Duivelinnen debuteerde in Dessel in het vriendschappelijke duel tegen Rusland. Dat doelpunt viel na 66 minuten op aangeven van Marlies Verbruggen. Tegen Oostenrijk scoorde ze haar 30ste internationaal doelpunt in de 63ste minuut.

In 18 interlands scoorde Tessa Wullaert 1 keer, in 4 interlands 2 keer en in 1 interland zelfs 4 keer dat was op zaterdag 13 september 2014 in Leuven tegen Griekenland toen er in de WK-kwalificatie 2015 richting Canada met 11-0 gewonnen werd!

Bekijk hier die 4 doelpunten met dank aan de KBVB:

Bij de Rode Duivels zijn er twee internationals die tot dit aantal kwamen. Bernard Voorhoof (Lierse SK) en Paul Van Himst (RSC Anderlecht).

Bernard Voorhoof, die in 1934 ook de eerste Belgische speler was die scoorde op een WK (in Italië tegen Duitsland), lukte die 30 doelpunten in 61 interlands, Paul Van Himst evenaarde dat aantal in 1974. Paul Van Himst speelde 81 keer voor de Belgische nationale ploeg!

Bekijk het 30ste doelpunt van Tessa Wullaert voor de Belgian Red Flames met dank aan de KBVB: