Share

Tine Schryvers, die iets meer dan een jaar geleden op vrijdag 4 maart 2017 haar debuut maakte voor de Belgian Red Flames op de Algarve Cup 2016 tegen Canada toen ze in het laatste kwartier inviel voor Tessa Wullaert, werd op vrijdag 10 maart 2017 geopereerd aan de rechtervoet. Dat deelde ze zelf mee op haar Facebookaccount.

“Met pijn in het hart moet ik aankondigen dat ik vandaag een operatie onderging. Het was altijd mijn grote kinderdroom om op een EK te spelen maar ik zal nu wellicht op een volgende campagne moeten focussen. Ik werkte echt heel hard voor mijn team en voor de start van het nieuwe seizoen. Het zal echter een beetje moeten wachten. Ik weet niet hoe ik me nu moet voelen … Ik zal niet liegen. Maar ik zal terugkomen. En veel sterker dan wie ook zich kan voorstellen. Ik hou van deze sport meer dan welke andere! Dank voor jullie fantastische steun! We zullen terugkomen!”

Tine Schryvers blij na haar goal in Leuven tegen Estland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Tine Schryvers, die op deze zaterdag 11 maart 2017 haar 24ste verjaardag viert, speelde inmiddels 6 keer voor het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam. In die 6 duels waarin ze precies 190 minuten speelde lukte ze ook al 3 goals (2 tegen Rusland en 1 in de EK-kwalificatie op dinsdag 12 april 2016 tegen Esltand). Tine zal er dus straks net als Justine Vanhaevermaet niet bijlopen op het toekomende EK maar ook vanuit deze redactie wensen we haar allereerst een prettige verjaardag en veel moed en sterkte bij het herstel!

Bekijk het doelpunt van Tine Schryvers voor België tegen Estland in Leuven na 3 minuten 11 sekonden met dank aan de KBVB:

Bekijk de boodschap op de Facebookaccount van Tine Schryvers:
Fb Tine Schryvers

Lees ook over het uitvallen van Justine Vanhaevermaet:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share