Share

Een week eerder dan verwacht heeft Steffi Jones, de bondscoach van titelverdediger Duitsland, de selektie van Duitsland bekendgemaakt voor het EK 2017 in Nederland. Alexandra Popp, ploeggenote van Gouden Schoen Tessa Wullaert, moet afzeggen vanwege een afgelopen woensdag op training opgelopen knieblessure!

Alexandra Popp kreeg op vrijdag 30 juni 2017 slecht nieuws. Haar op training opgelopen knieblessure is van die aard (de buitenste ligamenten en de meniscus zijn geraakt) dat ze net als in 2013 niet aanwezig kan zijn op het EK! Ook Simone Laudehr en Melanie Leupolz (allebei Bayern München) zijn er vanwege blessureleed niet bij. Verder is het toch enigszins verrassend dat Pauline Bremer, die uitkomt voor UWCL-winnaar Olympique Lyonnais, niet geselecteerd is. Lena Goessling, ook al een ploeggenote van Belgian Red Flame Tessa Wullaert, is er na een lange afwezigheid wel opnieuw bij!

Lena Goessling, een van de smaakmakers van Duitsland op het EK 2013 in Zweden, zit na blessureleed opnieuw in de selektie! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit is de volledige selektie van titelverdediger Duitsland voor het EK 2017:

Doelvrouwen:
Laura Benkarth (SC Freiburg), Almuth Schult (VfL Wolfsburg), Lisa Weiß (SGS Essen);
Verdedigers:
Anna Blässe (VfL Wolfsburg), Kristin Demann (1899 Hoffenheim), Kathrin Hendrich (1. FFC Frankfurt), Josephine Henning (Olympique Lyonnais), Isabel Kerschowski (VfL Wolfsburg), Leonie Maier (Bayern München), Babett Peter (VfL Wolfsburg) en Carolin Simon (SC Freiburg);
Middenvelders:
Sara Däbritz (Bayern München), Linda Dallmann (SGS Essen), Sara Doorsoun (SGS Essen), Lena Goessling (VfL Wolfsburg), Tabea Kemme (Turbine Potsdam), Lina Magull (SC Freiburg) en Dzsenifer Marozsan (Olympique Lyonnais);
Aanvallers:
Svenja Huth (Turbine Potsdam), Mandy Islacker (1. FFC Frankfurt), Hasret Kayikci (SC Freiburg), Anja Mittag (FC Rosengard) en Lena Petermann (SC Freiburg).

Foto – (c) DFB.de

Duitsland oefent op dinsdag 4 juli 2017 nog in Sandhausen tegen Brazilië. Een wedstrijd die U rechtstreeks kan bekijken op ARD vanaf 17u45. Op het EK 2017 in Nederland speelt titelverdediger Duitsland in Breda tegen Zweden, in Tilburg tegen Italië en in Utrecht tegen Rusland!

Voor nog meer over de Duitse selektie voor het EK 2017:
DFB

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Bij de mannen speelt Duitsland op vrijdagavond 30 juni 2017 in Krakau de finale op het EK U21 tegen Spanje. Op zondag 2 juli 2017 staat de Mannschaft van Joachim Löw ook in de finale van de FIFA Confederations Cup. Het speelt in Sint-Petersburg tegen Chili!

Share