Share

Elena Fomina, de 38-jarige bondscoach van het nationale vrouwenvoetbalteam van Rusland, maakte op donderdag 29 juni 2017 de selektie bekend voor het EK 2017 in Nederland.

Elena Fomina, de Russische bondscoach, langs de lijn tijdens de oefenwedstrijd van 23 oktober 2016 in Tubeke tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dit zijn de 23 speelsters die zij op haar lijstje voor het EK plaatste:

Doelvrouwen:
Alena Belyaeva (Chertanovo Moskou), Tatyana Scherbak (Kubanochka Krasnodar), Elizaveta Scherbakova (Rossiyanka MR);
Verdedigers:
Anna Belomyttseva (Ryazan-VDV Ryazan), Darya Makarenko (Ryazan-VDV Ryazan), Elena Medved (Ryazan-VDV Ryazan), Tatyana Sheykina (Ryazan-VDV Ryazan), Elvira Ziyastinova (CSKA Moskou) Anna Kozhnikova (CSKA Moskou), Ekaterina Morozova (Chertanovo» Moskou), Natalya Solodkaya (Kubanochka Krasnodar);
Middenvelders:
Marina Kiskonen (Chertanovo Moskou), Margarita Chernomyrdina (Chertanovo Moskou), Elena Morozova (Kubanochka Krasnodar), Ekaterina Pantyukhina (Zvezda-2005 Perm), Anastasiya Pozdeeva (Zvezda-2005 Perm), Nadezhda Smirnova (CSKA Moskou), Ekaterina Sochneva (CSKA Moskou), Anna Cholovyaga (CSKA Moskou), Marina Fedorova (Ryazan-VDV Ryazan);
Aanvallers:
Nasiba Gasanova (Kubanochka Krasnodar), Elena Danilova (Ryazan-VDV Ryazan), Nadezhda Karpova (Chertanovo Moskou).

Foto – (c) RFS

Rusland speelt voor het EK 2017 in Nederland op vrijdag 7 juli 2017 nog een niet aangekondigd oefenduel tegen Kroatië (wellicht achter gesloten deuren). Op dinsdag 11 juli 2017 spelen ze ook nog in Denderleeuw tegen de Belgian Red Flames met aftrap om 15 uur!

Op het EK 2017 in Nederland zit Rusland in groep B met als tegenstanders achtereenvolgens Italië op het veld van Sparta Rotterdam (Het Kasteel), Zweden in de Adelaarshorst in Deventer en Duitsland in het Galgenwaard Stadion van Utrecht.

Voor meer over de selektie van Rusland bekijk de video op de website van de Russische Voetbalbond (RFS):
RFS.ru
en lees ook nog:
RFS
Bekijk de gezichten van alle speelsters van Rusland:
RFU

Share