Denemarken, de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames op het EK 2017 in Nederland, verloor op zaterdag 1 juli 2017 het voorlaatste oefenduel in de voorbereiding op het EK thuis tegen Engeland!

Ellen White, die ter gelegenheid de captain was van Engeland, beleefde een fantastische avond in Kopenhagen want ze scoorde beide goals op bezoek bij Denemarken, dat onder leiding stond van Nils Nielsen. Op slag van rust kon ze op aangeven van Demi Stokes het openingsdoelpunt met de linkervoet en van net binnen het strafschopgebied aantekenen (0-1, 44ste minuut). En nadat Pernille Harder bijna halfweg de tweede helft met een vrije trap voor de gelijkmaker had gezorgd (1-1, 66ste minuut) was het Ellen White, die op minder dan een kwartier voor tijd het winnende doelpunt lukte. Simone Boye Sorensen trapte iets te wild terug op haar eigen keeper Stina Lykke Pedersen maar de bal kwam via de lat terug het spel in waar Ellen White op de loer lag om in de rebound met rechts binnen te trappen (1-2, 76ste minuut).