Share

Doelvrouw Justien Odeurs en vrouwelijke Buffalo Elien Van Wynendaele maakten op deze dinsdag 4 juli 2017 hun opwachting in Sporza Tour bij radiocollega’s Gert Geens en Tom Vandenbulcke. Ze blikten terug op het ‘accident de parcours’, het verlies met 7-0, van de Belgian Red Flames in Spanje en vooruit op het EK 2017 in Nederland.

Terwijl Justien Odeurs kort sprak over haar avontuur in Duitsland bij FF USV Jena en de goeie relatie tussen bondscoach Ives Serneels, de technische staf en de speelsters ging Elien Van Wynendaele dieper in op het vrije gebruik van de mental coach en het feit dat ze eerst een diploma wil halen voor ze als voetbalster naar het buitenland trekt. Ook het financiële aspect van hun sportcarrière kwam even aan bod.

Elien Van Wynendaele drukte bij het slot van het gesprek ook haar bewondering uit voor Sven Nys, die met Christophe Vandegoor in Frankrijk aanwezig is om de Tour de France te volgen. Na een goed gesprek mag de speelster van KAA Gent Ladies binnenkort een shirt met handtekening van de Belgische legende in het veldrijden verwachten!

In de volgende weken van de Ronde van Frankrijk zullen tijdens Sporza Tour naar verluidt nog enkele Belgian Red Flames opduiken. De wedstrijden van het EK 2017 in Nederland worden ook gevolgd door Sporza Radio en door Eén en Canvas!

Nu vrijdag 7 juli 2017 spelen de Belgian Red Flames hun voorlaatste oefenwedstrijd richting EK. Om 21 uur spelen ze in het Stade de la Mosson in Montpellier tegen Frankrijk. Op dinsdag 11 juli 2017 spelen ze op Belgische bodem in Denderleeuw tegen Rusland. De aftrap daar is om 15 uur in het stadion van Dender!

Voor nog meer over Sporza Tour:
Sporza – Radio

Voor nog meer over de Belgian Red Flames:

Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be
en via:
Vrouwenteam.be

PS: Ondertussen kennen de Belgian Cats met Zwitserland, Duitsland en Tsjechië hun tegenstanders op weg naar het EK 2019!

Om 17 uur 45 kan U op ARD ook nog het oefenduel tussen EK-titelverdediger Duitsland en Brazilië rechtstreeks volgen!

Of ook nog via deze livestream van de ARD:
http://www.sportschau.de/fussball/frauenfussball/videostream-livestream—dfb-frauen-gegen-brasilien-102.html

Share