Share

Door Johan Cruijff zal FC Barcelona tot in de eeuwigheid verbonden zijn met Nederland maar nu heeft ook het vrouwenvoetbalteam van de Catalaanse trots een Oranje Leeuwin aangeworven.

Lieke Martens, ooit nog bij Standard, verruilt na het EK 2017 in eigen land het Zweedse Rosengard voor de viervoudig Spaanse landskampioen die vorig seizoen voor het eerst in de halve finales van de UWCL stond. De linksbuiten tekende een contract voor 3 seizoenen bij FC Barcelona Femeni, dat ook al Elise Bussaglia (VfL Wolfsburg), Natasa Andonova (PSG) en Toni Duggan (Manchester City) als nieuwkomers voor het nieuwe seizoen mocht voorstellen.

Lieke Martens, geboren op 16 maart 1992, maakte al naam in de jeugd van vrouwelijk Oranje waarmee ze in 2010 topscorer werd bij het EK U19. Nu op 24-jarige leeftijd heeft ze al in Nederland (Heerenveen en VVV), België (Standard), Duitsland (Duisburg) en Zweden (Göteborg en Rosengard) gespeeld.

Vorige zaterdag 8 juli 2017 lukte ze voor Nederland op het Kasteel in Rotterdam tegen Wales haar 30ste goal in haar 74ste interland (ze maakte haar debuut op 22 augustus 2011). Ze kan vanaf toekomende zondag een van de sterspeelsters worden van het EK 2017 in eigen land! Nederland speelt daar in een groep met Noorwegen, Denemarken en België!

Lees nog meer over deze transfer via:
FC Barcelona

Lees het artikel toen Lieke Martens bij Standard vertrok:
Vrouwenteam.be

Luister naar het meest recente interview met Lieke Martens via Vrouwenteam TV:

Share