Ook in de Nederlandse Eredivisie viel er afgelopen vrijdag 13 november 2015 een doelpunt van Belgische makelij. Sylke Calleeuw lukte voor PSV de derde goal in de 3-1-overwinning thuis tegen SC Heerenveen. De topper van de 11de speelronde tussen FC Twente en Ajax vond op zaterdag plaats.

FC Twente won dat duel met 3-2 nadat het bij de rust op achterstand stond door een doelpunt van Desiree van Lunteren (0-1, 42ste minuut). Na de pauze sloeg het team dat op woensdag 15 november 2015 de terugwedstrijd in de achtste finales van de UWCL speelt terug met goals van Jill Roord (1-1, 47ste minuut), Marthe Munsterman (2-1, 70ste minuut) en Ellen Jansen (3-1, 73ste minuut). Merel van Dongen bracht Ajax nog op 3-2 maar tot een gelijkspel kwam het niet meer. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs.

PSV nam op vrijdag 13 november 2015 afstand van het bezoekende SC Heerenveen. Dankzij een doelpunt van Myrthe Moorrees stond het al na 2 minuten op winst (1-0). Daarna was het wachten op Mauri van de Wetering die met een mooi afstandschot kort na de rust het tweede doelpunt aantekende (2-0, 55ste minuut). Drie minuten voor tijd lukte Sylke Calleeuw haar tweede goal van het seizoen (een streep hoog in doel na een hoekschop die in haar voeten ontzet werd, 3-0, 87ste minuut) terwijl Marlies Slegter in het slot de Friese eer redde (3-1, 90ste minuut). Telstar haalde het op hetzelfde ogenblik thuis tegen PEC Zwolle met 3-1 dankzij twee doelpunten van Katja Snoeijs (41ste en 52ste minuut) en een derde van Babiche Roof (58ste minuut). Rebecca Doejaaren lukte de goal voor PEC Zwolle.

Ajax, dat voor het eerste verloor dit seizoen, blijft leider met 23 punten uit 10 duels maar het ziet FC Twente terugkomen tot op een punt en met een wedstrijd minder gespeeld. PSV is derde met op vier punten van Ajax. Nu vrijdag 20 november 2015 speelt Ajax overigens het honderdste officiële duel in het bestaan van het vrouwenteam en dat is een topduel thuis tegen PSV Eindhoven. De aftrap op De Toekomst is om 19u30.

Dit waren alle uitslagen op de 11de speeldag in Nederland:

PSV – Heerenveen 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 2′ Myrthe Moorrees 1-0, 55′ Mauri van de Wetering 2-0, 87′ Sylke Calleeuw 3-0, 90′ Marlies Slegter 3-1 (90e)

Telstar – PEC Zwolle 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 41′ Katja Snoeijs 1-0, 52′ Katja Snoeijs 2-0, 57′ Rebecca Doejaaren 2-1, 58′ Babiche Roof 3-1.

FC Twente – Ajax 3-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 42′ Desiree van Lunteren 0-1, 47′ Jill Roord 1-1, 70′ Marthe Munsterman 2-1, 73′ Ellen Jansen 3-1, 86′ Merel van Dongen 3-2.

Luister ook naar Angela Christ, de doelvrouw van PSV:

Bekijk ook nog de samenvatting van PSV – SC Heerenveen met het doelpunt van Sylke Calleeuw op video met dank aan PSV TV:
Website PSV TV

PS: Ook nog melden dat Oranje-international Danielle van de Donk (ex-PSV), de overstap maakt van het Zweedse Göteborg naar het Engelse Arsenal waar ook de internationals Sari van Veenendaal en Dominique Janssen spelen. Van de Donk maakte de transfer bekend bij de uitreiking van de Cruyff Institute media award, die ze won. Van de Donk maakt overigens deel uit van de 23-koppige selectie die bondscoach Arjan van der Laan bekendmaakte voor de oefeninterland Nederland – Japan van zondag 29 november 2015 in Volendam. Ook Vanity Lewerissa en Lieke Martens (allebei ex-Standard) zijn geselecteerd terwijl Kika van Es (PSV) en Claudia van den Heiligenberg (Jena) er na blessures voor het eerst opnieuw bij zijn.