Share

Op woensdag 18 november 2015 wordt er voor het eerst weer een voetbalwedstrijd gespeeld in Parijs, vijf dagen na de terroristische aanslagen die Frankrijk in rouw dompelden.

Het Stade Charlety in het 13de Arrondissement is vanaf 20 uur het decor voor de terugwedstrijd in de UEFA Women’s Champions League tussen de vrouwenteams van Paris Saint-Germain en van KIF Örebro. De heenwedstrijd in Zweden eindigde op 1-1 zodat beide teams nog kans maken om zich voor de kwartfinales te plaatsen. Twee speelsters van de UWCL-finalist van vorig seizoen waren overigens afgelopen vrijdag 13 november 2015 aanwezig in het Stade de France zo staat te lezen in het artikel “Choquées mais debout” van collega Calire Gaillard in L’Equipe van woensdag 15 november 2015 namelijk spits Marie-Laure Delie, die enorm aangedaan was door de gebeurtenissen, en linksachter Laure Boulleau, die op het veld stond tijdens de opwarming van les Bleus als gastvrouw voor TF1 en FFF. “Ze hadden me gevraagd of ik wou blijven voor de wedstrijd maar ik zei: “Neen, de UWCL komt eraan. Ik ga naar huis. De wedstrijd zelf heb ik dus op televisie gevolgd maar ik ben vertrokken een goeie vijf à tien minuten voor de eerste zelfmoordterrorist zich rond het Stade de France opblies. Ik weiger er verder over na te denken want anders leef je niet meer.” De speelsters van PSG hadden op zaterdagochtend 14 november 2015 om 10 uur training en daarbij liet de trainer Farid Benstiti de speelsters de keuze om mee te doen of niet.

Laure Bolleau, hier aan de bal tijdens een oefenduel met PSG enkele seizoenen geleden tegen Club Brugge. Foto - Paul Dijkmans

Laure Bolleau, hier aan de bal tijdens een oefenduel met PSG enkele seizoenen geleden tegen Club Brugge. Foto – Paul Dijkmans

Verder zijn er op woensdag 15 november 2015 nog vijf terugwedstrijden in de achtste finales van de UWCL. Belgian Red Flame Tessa Wullaert komt met VfL Wolfsburg als eerste aan de bak om 16 uur tegen Chelsea Ladies. Om 18 uur is er dan Lyon – Atletico Madrid en 1.FFC Frankfurt – Lilleström SK Kvinner. Om 19 uur is er het duel tussen FC Barcelona en de Nederlandse landskampioen FC Twente terwijl in Denemarken op hetzelfde ogenblik Fortuna Hjörring tegen Brescia op het programma staat. Het duel PSG – KIF Örebro is vanaf 20 uur het laatste van deze woensdagavond.

U kan alles volgen via:
UEFA Matchcenter

FC Barcelona – FC Twente kan U via livestream volgen:

RTV Oost
of via:
Barça TV

De duels van VfL Wolfsburg en 1.FFC Frankfurt tenslotte zijn te zien via Eurosport Duitsland.

Share