Share

Op vrijdag 28 juli 2017 wordt voor de 115de keer en voor de 43ste keer in het profvoetbal de Belgische competitie in de hoogste klasse op gang gefloten. Dat zal gebeuren in het Bosuilstadion door Jonathan Lardot met de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC, vorig seizoen kampioen in de Jupiler Pro League 1B, tegen landskampioen RSC Anderlecht.

In de vroege namiddag werd het licht op groen gezet voor dit openingsduel waarover nog even twijfel bestond omdat door de bouw van de nieuwe hoofdtribune Antwerp nog enkele aanpassingen moest doen om de veiligheid van de supporters en toeschouwers te garanderen. Het duel komt er op een dag dat er een rustdag is op het EK 2017 in Nederland na een marathon van 24 wedstrijden in de voorbije 12 dagen!

Het Bosuilstadion zonder hoofdtribune dit keer is het decor voor de openingswedstrjid van de Jupiler Pro League 2017-18! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op de start van de Super League, de eerste speeldag op het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal, is het nog even wachten. Pas op vrijdag 1 september 2017 volgt daar de aftrap terwijl het een week eerder al, op zaterdag 26 augustus 2017, de beurt is aan de eerste en de tweede klasse in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal om de competitie 2017-18 te beginnen!

Bekijk de eerste speeldag in de Super League:
Vrouwenteam.be

Voor meer over de eerste speeldag in de 1ste en 2de klasse A en B:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Voor de start in het provinciale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam.be

PS: Eerder deze week speelden Belgische clubs al hun heenwedstrijden in het Europese voetbal. Geen enkel team kon winnen. Club Brugge-Basaksehir in de 3de voorronde van de UEFA Champions League eindigde op 3-3 terwijl KAA Gent thuis tegen het Oostenrijkse Altach in de 3de voorronde van de UEFA Europa League niet verder kwam dan 1-1. Het Europese debuut van ‘weireldploegsje’ KV Oostende eveneens in de 3de voorronde van de UEFA Europa League eindigde in een nederlaag. Het werd in het Stade Vélodrome op bezoek bij Olympique de Marseille 4-2! De Europese start van Standard in de voorronde van de UWCL is voorzien op dinsdag 22 augustus 2017 in Estland tegen Pärnu!

Voor meer daarover kan U hieronder terecht:
Vrouwenteam.be

Share