Share

Na de tornooiverrassing op de vroege zondagnamiddag in Rotterdam waar titelverdediger en Olympisch kampioen Duitsland onderuit ging tegen Denemarken stond in de vooravond de derde kwartfinale van het EK 2017 in het Willem II-stadion van Tilburg op het programma. EK-debutant Oostenrijk, dat nog ongeslagen was, ontmoette Spanje, de winnaar van de Algarve Cup 2017.

Het werd voor de neutrale waarnemer niet meteen een boeiende wedstrijd om volgen maar voor wie betrokken was bleef het van de eerste tot de laatste minuut zelfs in de verlengingen bijzonder spannend. Veel kansen vielen er ook niet te noteren en als die er al kwamen dan stond ofwel Manuela Zinsberger, de Oostenrijkse doelvrouw, goed opgesteld of er faalde iemand van de EK-debutant alsnog in de afwerking. Minpunt was het in de eerste helft uitvallen met een blessure aan de linkerknie van Lisa Makas (Oostenrijk) die zich verstapte toen ze voluit voor een bal ging. Ook in de openingswedstrijd tegen Zwitserland moest zij al met een hoofdblessure naar de kant!

Het draaide dus na de eerste verlengingen op dit EK uit op strafschoppen in Tilburg, ook al een primeur op dit tornooi. Oostenrijk begon met een zuivere trap van Laura Feiersinger (1-0) waarna ook Olga Garcia (1-1), Nina Burger (2-1), Amanda Sampedro (2-2), Verena Aschauer (3-2) zonder verpinken raak troffen. Silvia Meseguer zag haar poging gekeerd door Manuela Zinsberger, misschien wel de beste doelvrouw op dit tornooi. Via Viktoria Pinther (4-2) en Maria Corredera werd het 4-3 waarna Sarah Puntigam mocht aanleggen voor de beslissende trap vanop elf meter! De Oostenrijkse speelster van SC Freiburg faalde niet (5-3) en zorgde voor momenten van euforie bij het team van bondscoach Dominik Talhammer en enorme ontgoocheling bij Spanje. De halve finale in Breda gaat dus tussen Denemarken, dat titelverdediger Duitsland opzij zette, en Oostenrijk!

Voor reacties na Oostenrijk – Spanje:

Vrouwenteam TV

Share