Ook OH Leuven is volop bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er werd voor het eerst gezamenlijk getraind op zaterdag 22 juli 2017 en het eerste oefenduel stond op zondag 6 augustus 2017, de dag van de finale van het EK Vrouwenvoetbal 2017, in Zonhoven tegen eersteklasser Moldavo op het programma.

OH Leuven won dat eerste oefenduel met 1-5 en op woensdag 16 augustus 2016 kwam met Kontich een andere eersteklasser op bezoek naar Bruineveld voor de tweede oefenwedstrijd op weg naar het derde seizoen in de Super League!

Op tijd aanwezig zijn was de boodschap want al in de eerste minuut knalde Morgane Wijns de thuisploeg met een schot in de winkelhaak op voorsprong (1-0). Nauwelijks afgetrapt keek Kontich meteen tegen een dubbele achterstand aan toen Veerle Van Der Motte van dichtbij kon binnentikken (2-0). Daarna viel de wedstrijd stil en die vroege voorsprong bleef op een zonnige zomeravond tot en met de rust op het bord.

Ulrike De Frère aan de bal tijdens OH Leuven – Kontich! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ook na de pauze zorgde OH Leuven meteen voor actie want de ingevallen Sari Kees lukte met een poging vanop rechts het derde doelpunt voor de thuisploeg (3-0). Daarna bleef OH Leuven aanvallen maar het had pech toen een kopbal van Noa Corbeels op de lat strandde. Met knappe goals van Heleen De Schrijver (4-0) en Stefanie Deville (5-0) werd het uiteindelijk ook in het tweede oefenduel een ruime overwinning voor OH Leuven.

Luister naar Niki Decock dankzij Vrouwenteam TV:

Het team van trainer Niki Decock komt voor de aftrap van het nieuwe seizoen op vrijdag 1 september 2017 thuis tegen bekerhouder KAA Gent Ladies nog 2 keer in actie.