Share

Het Engelse Bristol City Women maakte op woensdag 23 augustus 2017 bekend dat het Belgian Red Flame Julie Biesmans voor 1 seizoen heeft vastgelegd.

Het was lang wachten op de naam van de nieuwe club van Julie Biesmans, die de voorbije 9 jaar bij Standard alles won wat er te winnen viel. De Belgische landstitel, de Belgische beker, de Women’s BeNeLeague en een trofee als beste belofte bij de allereerste editie van Sparkle in 2015!

Julie Biesmans op 29 mei 2015 toen ze in Oostende de trofee Sparkle mocht ontvangen als beste belofte! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Julie Biesmans speelde ook bij alle Belgische nationale jeugdteams en ze maakte haar debuut voor de Belgian Red Flames op 17 september 2011 in de EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Hongarije in Dessel (2-1-winst). Op haar eerste doelpunten voor de Belgische nationale A-ploeg was het wachten tot 27 oktober 2015 toen ze in de WK-kwalificatiewedstrijd in Zenica tegen Bosnië-Herzegovina zowel het eerste (na 25 minuten) als het tweede doelpunt (na 65 minuten) scoorde in de 0-5-uitwinst op weg naar het allereerste EK in Nederland! Daar stond Julie Biesmans aan de aftrap in het eerste duel in Doetinchem tegen Denemarken en viel ze in het slot van het duel in Breda in tegen Noorwegen. Inmiddels kwam ze 49 keer uit voor de Belgian Red Flames waarvoor ze dus al 2 keer scoorde!

De stap naar de FA Women’s Super League in Engeland is voor Julie Biesmans een nieuwe stap in haar carrière en eentje waarbij ze als voetbalster nog verder progressie kan maken door in een andere cultuur en in een andere omgeving te gaan voetballen! Zelf kijkt ze uiteraard uit naar deze nieuwe uitdaging terwijl Willie Kirk, de manager van de club, blij is met zijn tweede aanwinst uit België nadat eerder Yana Daniëls al voor Bristol City Women tekende. “Zij zal een uitstekende toevoeging zijn aan het team waardoor we nog meer mogelijkheden krijgen op het middenveld!”

Het nieuwe seizoen voor Julie Biesmans en Yana Daniëls begint op zondag 24 september 2017 met een uitwedstrijd op bezoek bij Chelsea Ladies FC.

Luister naar Julie Biesmans bij het begin van vorig seizoen dankzij Vrouwenteam TV:


Voor nog meer over de transfer van Julie Biesmans naar Bristol City Women:

Bristol City WFC

Voor nog meer over de FA Women’s Super League:
Vrouwenteam.be

Share