De Belgian Red Flames U17 speelden op woensdag 23 augustus 2017 onder een warm zonnetje hun tweede oefenduel in 3 dagen tegen de leeftijdsgenoten in Denemarken.

De Belgische U17 voor de aftrap tegen Denemarken! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het werd dit keer op het Belgian Football Center in Tubeke een gelijkspel. België opende vroeg de score via Esther Buabadi (1-0, 2de minuut) op aangeven van Talitha De Groote maar het zag Denemarken kort na de rust langszij komen via Lise Dissing, die in Denemarken voor Fortuna Hjörring speelt (1-1, 49ste minuut). Met een knappe kopbalgoal van Valérie Schuilen nam België kort voor het einde een optie op de overwinning (2-1, 75ste minuut) maar alweer Lise Dissing zorgde voor de gelijkmaker (2-2, 78ste minuut).

Denemarken U17 voor de aftrap in Tubeke tegen de Belgian Red Flames U17! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

België U17 – Denemarken U17 2-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 2′ Esther Buabadi 1-0, 49′ Lise Dissing 1-1, 75′ Valérie Schuilen 2-1, 78′ Lise Dissing 2-2.