Share

Op donderdag 24 augustus 2017 staat in het Grimaldi Forum in Monaco de loting voor de 26ste editie van de UEFA Champions League op het programma. Daar worden ook nog enkele trofeeën uitgereikt zoals die van UEFA Women’s Player of the Year, UEFA Men’s Player of the Year en ook wordt de beste doelman, de beste verdediger, de beste middenvelder en de beste spits van de UEFA Champions League 2016/17 bekend gemaakt.

Pernille Harder, Lieke Martens of Dzsenifer Marozsan. Wie wint de trofee voor UEFA Women’s Player of the Year 2017? Foto – (c) UEFA

Met Europees kampioene Lieke Martens, Olympisch kampioene en winnares van de UWCL Dzsenifer Marozsan en Pernille Harder, de Deense international die samen met de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert in Duitsland de landstitel en de beker won staan 3 namen op de kandidatenlijst van UEFA Women’s Player of the Year!

De officiële bal voor de UEFA Champions League 2017/18! Foto – (c) UEFA.com


Maar er is uiteraard ook aandacht voor de loting van de groepsfase in de UEFA Champions League 2017/18.
In de voorbije 25 jaar stonden maar liefst 135 clubs aan de aftrap in deze lucratieve competitie. RB Leipzig wist zich als 2de in de voorbije Bundesliga als 136ste team te plaatsen voor het kampioenenbal en op woensdag 23 augustus 2017 zorgde Qarabag Agdam voor de primeur voor Azerbeidzjan. Het verloor weliswaar met 2-1 op bezoek bij FC Kopenhagen maar dankzij het uitdoelpunt (de heenwedstrijd eindigde op 1-0) is Qarabag Agdam de eerste club uit Azerbeidzjan die zal deelnemen aan de UEFA Champions League. RSC Anderlecht is dit jaar de vertegenwoordiger voor België. Eerdere Belgische clubs die aantraden in de UEFA Champions League waren Club Brugge, Lierse SK, KRC Genk, Standard en KAA Gent, het laatste Belgische team dat de 1/8ste finale van deze competitie haalde!

Hieronder kan U de samenstelling zien van de 4 trommels waaruit geloot zal worden:

Foto – (c) UEFA.com

Trommel 1 (met de titelverdediger en de kampioenen van de 8 toplanden in de UEFA-ranking):
Real Madrid (titelverdediger), Bayern München, Juventus, Benfica, Chelsea, Shakhtar Donetsk, AS Monaco, Spartak Moskou;

Foto – (c) UEFA.com

Trommel 2:
FC Barcelona, Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Sevilla, Manchester City, FC Porto, Manchester United;

Foto – (c) UEFA.com

Trommel 3:
Napoli, Tottenham Hotspur, Basel, Olympiacos, RSC Anderlecht, Liverpool, AS Roma, Besiktas;

Foto – (c) UEFA.com

Trommel 4:
Celtic, CSKA Moskou, Sporting Clube de Portugal, Apoel Nicosia, Feyenoord, Maribor, Qarabag Agdam, RB Leipzig.

Nog meegeven dat de wedstrijden in de groepsfase van de UEFA Champions League gepland staan op:
12-13 September: speeldag 1;
26-27 September: speeldag 2:
17-18 Oktober: speeldag 3;
31 Oktober-1 November: speeldag 4;
21-22 November: speeldag 5;
5-6 December: speeldag 6;

De finale van de UEFA Champions League is op zaterdag 26 mei 2018 in Kiev, de finale van de UEFA Women’s Champions League is twee dagen eerder, op donderdag 24 mei 2018, eveneens in Kiev! De finale van de UEFA Europa League is op woensdag 16 mei 2018 in Lyon!


De rechtstreekse uitzending kan U live bekijken op Eurosport of via deze link:

UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale vrouwenvoetbal:
Vrouwenteam TV

Share