Share

Donderdag 24 augustus 2017 was een speciale dag. Lieke Martens, die in het verleden nog even op de Belgische velden vrouwenvoetbal speelde voor Standard Fémina, werd in Monaco verkozen tot UEFA Women’s Player of the Year op een dag die voor haar begon met een foto naast Lionel Messi en eindigde op het podium van het Grimaldi Forum in Monaco met de trofee in handen naast Cristiano Ronaldo, voor de derde keer winnaar van de trofee UEFA Player of the Year!

Lieke Martens op maandag 24 juli 2017 aan de bal voor de Oranje Leeuwinnen in Tilburg tegen de Belgian Red Flames met Laura Deloose! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De 24-jarige Lieke Martens, die de voorbije zomer naar FC Barcelona werd getransfereerd en op zondag 6 augustus 2017 Europees kampioen werd met de Oranje Leeuwinnen, werd bij de loting van de groepsfase van de UEFA Champions League door een panel van journalisten en coaches verkozen tot beste speelster van Europa van het voorbije seizoen voor de Duitse Dzsenifer Marozsan (Lyon) en voor de Deense Pernille Harder (VfL Wolfsburg). Ook deze redactie wenst Lieke Martens van harte proficiat met het behalen van deze trofee!

Luister naar Lieke Martens op het voorbije EK 2017 na de overwinning in de kwartfinale tegen Zweden:

U kan een verslag rond de dag van Lieke Martens in Monaco bekijken dankzij het reportageteam van NOS en verslaggever Martin Vriesema:
NOS

Lees ook nog over de finale van het EK 2017 in Nederland:
Vrouwenteam.be

Share