Share

U hebt de beelden van de wedstrijd Ajax – Standard in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League ongetwijfeld gezien en net als ons moeten vaststellen dat er een verkeerde speelster werd uitgesloten in het begin van de wedstrijd. Dat roept vragen op en maakt in feite duidelijk dat er best ook in het vrouwenvoetbal voor wedstrijden met inzet een videoref komt.

De wedstrijd was 9 minuten ver in het Estse Vändra toen Linda Bakker van Ajax naar het doel van Standard trapte. Voor iedereen op de beelden was het duidelijk dat Justine Blave de bal met de elleboog uit het doel hield. De Engelse scheidsrechter Amy Rayner twijfelde even maar op aandringen van de speelsters van Ajax gaf ze uiteindelijk een strafschop en een rode kaart (niet in beeld) voor … Elien Nelissen. De speelster van Standard werd zo het slachtoffer van een pijnlijke vergissing want deze werd ook niet gecorrigeerd door een van de assistenten Natalie Aspinall (Engeland) of Karolin Kaivoja (Estland) of door de vierde scheidsrechter Reelika Turi (Estland). Tijdens het voorbije EK 2017 in Nederland was de Duitse Bibiana Steinhaus zowat de enige vierde scheidsrechter die ook effectief durfde tussenkomen als de hoofdscheidsrechter een verkeerde beslissing had genomen. Hier gebeurde het dus niet en dat zorgt voor wrevel en wellicht ook een onterechte schorsing voor Elien Nelissen van Standard. De UEFA kan dus in de toekomst ook best werk maken van een videoref in het vrouwenvoetbal. Als het kan op het hoogste niveau in het vrouwenhockey waarom dan niet in het vrouwenvoetbal?

Lees nog meer over de uitschakeling van Standard in de voorronde van de UWCL en bekijk de video via:

#Voorronde UWCL: Ajax te sterk voor Standard! (met video)

Share