Share

Wie later aan het EK 2017 zal terugdenken zal zich ongetwijfeld de vele rushes op rechts vanaf het beginsignaal van de openingswedstrijd van Shanice van de Sanden voor Nederland herinneren. Haar optreden tijdens het voorbije EK in eigen land zorgde ook voor veel belangstelling van tal van clubs en uiteindelijk en toptransfer.

De 24-jarige rechtsbuiten van Europees kampioen Nederland maakt de overstap van Liverpool, waar ze terechtkwam na haar vertrek bij FC Twente, naar de Franse en internationale topclub Olympique Lyonnais. Ze tekende inmiddels een driejarig contract bij de club van voorzitter Jean-Michel Aulas, die al 4 keer de UEFA Women’s Champions League won (in 2011, 2012, 2016 en 2017), de voorbije 11 jaar Frans landskampioen werd en de voorbije 6 jaar ook de Franse beker pakte!

Shanice van de Sanden is heel blij met de transfer: “Na het Europees Kampioenschap dacht ik dat het niet meer mooier kon, maar daar komt nu nog een schepje bovenop. Olympique Lyon is een enorme ambitieuze en professionele club, helemaal in het vrouwenvoetbal. Ik kijk er naar uit om elke dag op het veld te staan met de allerbeste speelsters en mezelf nog verder te ontwikkelen. Dit is een droom die uitkomt.”, zo liet ze in een bericht van FlowSports weten.

Shanice van de Sanden speelde zich in de kijker tijdens het EK 2017 met haar fenomenale rushes op de flank voor de Oranje Leeuwinnen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij Olympique Lyon zijn er overigens veel veranderingen in vergelijking met vorig seizoen. Reynald Pedros is de opvolger van trainer Gérard Prêcheur, die de voorbije 3 seizoenen alles won behalve de UWCL in 2014/15, en naast Shanice van de Sanden kwamen ook Lucie Bronze (Manchester City), Emelyne Laurent (Bordeaux) Romane Bruneau (Dijon) en Pauline Peyraud-Magnin (Marseille) de club versterken. Selma Bacha en Melvine Malard kregen voor het eerst een profcontract terwijl er ook een aantal vertrekkers waren namelijk Alex Morgan (terug naar Orlando Pride), Caroline Seger (Rosengard), Josephine Henning (Arsenal), Pauline Bremer (Manchester City), Aurélie Kaçi (Atlético Madrid) en Méline Gerard (Montpellier).

Lyon begint aan het seizoen in de Franse D1 Féminine met een thuiswedstrijd op zondag 3 september 2017 tegen Rodez. Op zaterdag 9 september 2017 gaat het op de 2de speeldag op bezoek bij En Avant Guingamp!

Lees ook nog via:
Website OL Féminin

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share