Share

Op maandag 28 augustus 2017 stond de belangrijke affiche in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League tussen Ajax en Standard op het programma in Estland. De Belgische landskampioen Standard had aan een gelijkspel genoeg om door te stoten naar de eerste ronde van de UWCL, Ajax moest winnen!

De wedstrijd in Vändra was al voor het halfuur beslist. Op aangeven van Liza van der Most trapte Linda Bakker richting het doel waar Justine Blave de bal met de linkerelleboog uit het doel tikte. De Engelse scheidsrechter Amy Rayner gaf op aandringen van de speelsters van Ajax een strafschop en een rode kaart voor … Elien Nelissen (Standard), die hiermee in feite niets te maken had (9de minuut). De elfmeter werd omgezet door Desiree van Lunteren met rechts zuiver in de bovenhoek omgezet (1-0, 10de minuut). Zes minuten later speelde Liza van der Most op rechts naar Marjolijn van den Bighelaar. Zij gaf vervolgens de perfecte voorzet en Linda Bakker tikte met links het tweede Ajax-doelpunt tegen de netten (2-0, 16de minuut). En nog was het niet gedaan! Een diepe bal van Stefanie van der Gragt werd knap klaargelegd door Davina Philtjens voor Desiree van Lunteren. Zij zette een één-tweetje op met Linda Bakker en met rechts klopte ze met haar tweede goal van de namiddag Lisa Lichtfus voor een derde keer (3-0, 25ste minuut). De score veranderde niet meer en Ajax was rechtstreeks geplaatst voor de 1/16de finales. In het andere duel won gastteam Pärnu met 2-0 tegen Rigas FS. Naast Ajax werden ook Gintra, Olimpia Cluj, Medyk, Apollon, Minsk, Stjarnan, BIIK-Kazygurt, Avaldsnes en PAOK groepswinnaar. FC Zürich plaatste zich als beste tweede uit alle groepen!

Bekijk de video met de hoogtepunten van Ajax – Standard met dank aan Ajax TV:

De loting voor de eerste ronde (de 1/16de finales van de UWCL) is nu vrijdag 1 september 2017 om 13u30 in Nyon. De 16 reekshoofden zijn titelhouder Lyon, het Duitse VfL Wolfsburg (de club van de Belgische Gouden Schoen Tessa Wullaert), FC Rosengard, FC Barcelona, Fortuna Hjörring, Bayern München, Bröndby, FC Zürich, Rossiyanka, Manchester City, Glasgow City, Zvezda 2005-Perm, Brescia, Slavia Praag, Sparta Praag en Linköping.
De mogelijke tegenstanders voor deze clubs zijn: Chelsea, Montpellier (de club van Belgian Red Flame Janice Cayman), LSK Kvinner, BIIK-Kazygurt, Apollon, St. Pölten, Atlético Madrid, Olimpia Cluj, Medyk Konin, Gintra Universitetas, Stjarnan, Fiorentina, Avaldsnes, Minsk, PAOK en Ajax (de club van de Belgian Red Flames Davina Philtjens en Nicky Van Den Abbeele).

Lees nog meer over Ajax – Standard via:

UEFA.com
en via:
Ajax.nl

Lees nog meer over Rigas FS – Pärnu via:
UEFA.com

Voor interviews rond het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share